Nezabiješ?

Jedno z deseti přikázání zní NEZABIJEŠ. Vztahuje se jak na lidi, tak na zvířata. Mělo by se vztahovat také na zvířata, jejichž maso většina z nás s takovou chutí konzumuje. Proč?

Také kočky milují svobodu.

Protože ...

1. Je to nespravedlivé, že jsme silnější a máme prostředky jak zvířata zabít.

2. Skoro každý si hýčká své domácí mazlíčky. Zabili bychom svého psa, kočku...a snědli je?

3. Dnes nemusíme zabíjet zvířata, abychom přežili. Pokud bychom rostlinné produkty, kterými krmíme zvířata na maso, rozdělili mezi lidi, nikdo by netrpěl hladem.

4. Zvířata si nezaslouží zemřít kvůli našim choutkám.

5. K výrobě masa je potřeba obrovské množství vody, která chybí lidem.

6. Zvířata jsou bezbranná a také cítí bolest a nechtějí zemřít.

7. Maso na našem stole je mrtvola. Pokud se patolog v pitevně nedopatřením řízne, dostane otravu krve.

8. Zvířata ve velkochovech se nikdy neproběhnou na čerstvém vzduchu, nepřitulí se ke svým mláďatům a nemohou dělat to, co je jim přirozené.

9. Také zvířata ve velkochovech touží po svobodě, jako každý živý tvor.

10. Otroctví je špatné, ženy mají svá práva a děti nesmí být zneužívány, proč tedy zvířata?

11. Jíst maso, mršiny, o kterých ani nevíme, jak s nimi bylo ve skladech a obchodech manipulováno, je nezdravé. Bez masa nebudeme trpět krátkodobými tzv. žaludečními chřipkami, které jsou vlastně otravou z masa.

12. Masožravec potřebuje k životu 10x větší půdní plochu, než vegetarián a 100x větší, než vegan, který ke svému životu nepotřebuje ani vejce a mléko. Chov zvířat produkuje obrovské množství kysličníků dusíku, které jsou pro životní prostředí škodlivější, než průmyslem produkované kysličníky uhlíku.

13. Energii, kterou vegetariáni/vegani ušetří tím, že nemusí trávit maso, využijí k bohatšímu a zdravějšímu životu. Samo vegetariánství/veganství svědčí o tom, že člověk je ochoten a schopen se řídit určitými pravidly a úcta ke zvířatům a k vlastnímu zdraví je velká morální hodnota.

 

 

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Lenka Hoffmannová | úterý 1.10.2013 20:10 | karma článku: 12,50 | přečteno: 721x