Diskuse

Nezabiješ?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DT

Pobavilo R^ a teď k jednotlivým bodům: /1- spravedlnost není/ 2- dejte lidem 14 dní bez jídla a divila byste se co jsou všechno schopni zabít aby neumřeli sami / 3- no jo, ale pak by zase chcípla hlady ta zvířata... /4- stejně jako si lidi nezaslouží umřít hlady, jak říkám, spravedlnost není / 5- jak přesně se podle vás vyrábí maso z vody? :-) / 6- ano / 7- váš argument vylučuje vaše tvrzení, a to je obzvlášt´ veselé. už jsem se několikrát řízla při úpravě masa a otravu krve jsem neměla nikdy, ergo maso není mrtvola / 8- ano, i když ne všude  / 9- asi ano, i když nepotvrzeno / 10- máme právo zneužívat zvířata, která by tu nebyla kdybychom je nevyužívali? / 11- střevní chřipky jsou virového původu, otrava masem bakteriálního, otrava masem je nesrovnatelně horší než nějaká viroza, dostudujte si to / 12- chov zvířat je zhuštěn na malé území stáje a pole, produkujícího potravu pro zvířata. do této potravy se deponuje CO2, což prospívá životnímu prostředí. ta druhá věc mne nejdřív zarazila, pak jsem si uvědomila, že asi myslíte metan. spletla jste si oxidy dusíku s metanem. doporučuju dostudovat / 13- obdivuju vegerariany za jejich schopnost odříct si část přístupné potravy a kvůli ideologii akceptovat podvýživu a nemoci, s podvýživou související. přesto si nemyslím, že je potřeba toto glorifikovat a vynášet do nebe jako nějakou vyšší formu existence.

Suma sumárum - váš článek začíná být u bodu č. 5 úsměvný, často zmatený a často odhaluje neuvěřitelné diletantství. Věci neděláte dobrou reklamu, působí to nedobře, když vykládáte věci, které i laik odhalí jako nesmysl... působíte pomateným dojmem, nevzdělaným a fanatizovaným. To jste určitě nechtěla... nebo? Zvažuju možnost, že článek je fake a děláte si legraci.

4 0
možnosti
Foto

Hodně demagogické a argumentačně slabé :)

2 0
možnosti
LH

Vy jste literární kritik???

0 3
možnosti
LH

Naše ftipná partička už šla do hajan? No konečně.

0 0
možnosti
Foto

Jo jo, nahazujeme vážnou tvář a jdeme spát:) Tada já venčit a pak spát:)

0 0
možnosti
JS

J88a77n 43S77t28i53f47t58e68r

1. 10. 2013 22:03

Vážená autorko. Vycházíte z přikázání Nezabiješ a tvrdíte, že se vztahuje i na zvířata. Prominte, ale to je nesmysl. Zmíněné přikázání znamená vlastně Nebudeš vraždit a týká se pouze lidí. Pokud chcete vycházet z Bible, vězte, že Bůh na počátku dal lidem opravdu pouze rostlinnou stravu - ovoce a semena stromů, ale později jim výslovně dal k jídlu i maso zvířat. Pokud jste vegeteriánka, je to v pořádku. Máte plné právo své přesvědčení propagovat, ale držte se prosím pravdy, jinak dokážete pravý opak.

3 0
možnosti
LH

pane stiftere, myslíte, že hlavní je si upřesnit jak to ten bůh myslel, nebo jak tady masakrujeme v odporných podmínkách živé tvory?

0 0
možnosti
PJ

nejlepší sója roste ve chlívě!

2 0
možnosti
MR

A ještě na ní nikdo nemá alergii!

0 0
možnosti

I90v76o 14Ž26á18č92e92k

1. 10. 2013 21:22

To přikázání "nezabiješ" se evidentně vztahuje jen na lidi. Podle historických pramenů totiž i Ježíš jedl maso.

3 0
možnosti
LH

Můžeme o tom polemizovat, byl to jen příklad. Proč lidé začali jíst tepelně upravené maso, které žádný jiný druh v přírodě nejí. Protože přišla doba ledová se známými nám mamuty...nikde žádná zeleň, atd.

0 1
možnosti
MR

Člověk je všežravec a ať si každý jí co mu chutná a vyhovuje,ale nevnucuje to jiným.

4 0
možnosti
LH

Přesně tak paní Rollová, každý ať si jí co chce, tedy i vegetariáni a vegani.

0 0
možnosti
Foto

Jen ještě poznámka: Doufám, že jste veganka. Jste?

0 0
možnosti
LH

Co myslíte? Proč doufáte?

0 1
možnosti
Foto

Přiznám se, že vegetarián být přes veškeré přesvědčení prostě nedokážu a racionálně mi to nikdo nevysvětlí:) Nicméně karma, je tam pár věcí inspirujících k zamyšlení:)

2 0
možnosti
Foto

No nevím, jako neznaboh nejsem zběhlý v záležitostech víry a zřejmě proto mám mezery i v té základní oblasti, 10-ti přikázáních. 

Píšete, že se vztahují na lidi i zvířata a tomu nerozumím. Domníval jsem se, že Desatero přikázání snesl z Hory Mojžíš svému lidu, aby se jím řídili a pochybuji (a to velmi důrazně), že by se jimi měla řídit i zvířata - ostatně nikde jsem nečetl, že by si je zvířata dokázala přečíst, vnímat je a dodržovat.

A pokud se to mělo vztahovat na přístup lidí ke zvířatům, tak o tom opět silně pochybuji, protože nikdo nebyl potrestán za konzumaci masa, což by nutně muselo promptně nastat, za nedodržování přikázání.

Nemyslíte proto,že vaše výchozí základna je silně vachrlatá až zhroucená? ;-)

2 0
možnosti
LH

Pane Macháčku, v přikázání, které je určeno lidem, se říká: NEZABIJEŠ, tedy ani zvířata. Přikázání zřejmě nebyla určena zvířatům, ledaže těm, která umí číst...:-)

Moje výchozí základna je moje, tedy ji nikomu nevnucuji, jen konstatuji.:-)

1 1
možnosti
  • Počet článků 710
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1085x
Píšu, protože mě to baví a chci se podělit. https://www.facebook.com/sekacdamsky?fref=ts https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.pr

https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.veganka.a.zdravi