Žblebt roku 2011

Před časem jsme na Střídavce vyhlásili tuto anketu o nejpodivnější a nejhloupější výrok známých osob, který pronesly v roce 2011 na téma rozvodu a porozvodové péče o děti. Sešlo se nám více zajímavých tipů, za které vám moc děkujeme. Vybrali jsme osm z nich (v abecedním řazení). Nyní je jen na vás, který se - díky vašemu hlasování v této anketě - stane Žblebtem roku 2011:

1. Daniela Filipiová: Naservírovat násilníkoví

Bývalá ministryně podléhá mnoha feministickým lžím, mimo jiné té, že střídavou péči chtějí domácí násilníci:

"Obávám se, že tady bychom v podstatě jakoby naservírovali to dítě tomu násilníkovi, a samozřejmě může to být i matka. Samozřejmě ve většině případů to je otec."

2. Alena Gajdůšková: Děti jako psi

Socialistická senátorka horlila v Senátu proti střídavé péči a k tomu jí posloužilo i přirovnání dětí ke psům a rodičů k jejich pánům:

"V kynologických příručkách se dočteme doporučení, že po rozvodu není možné pejskům střídat pány, protože by to psa dezorientovalo a frustrovalo. Dopřejme tedy našim dětem stejného respektu, jako to dopřáváme svým psům."

3. Alena Gajdůšková: Džihád a buddhista

Ve stejném proslovu tato feministka strašila i spojením různých náboženství - proč jí to ale vadí právě jen u střídavé péče? Aneb kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde:

"Představte si, jaký zmatek a stres musí zažívat dítě, když třeba tatínek hlásá džihád a maminka s dítětem chrání každého broučka, protože pro buddhistu je posvátný každý život."

4. Agáta Hanychová: Občas si ho brát

Hvězdička bulvárních zpráv a novopečená maminka projevila velký smysl pro zapojení otce do výchovy a rodičovskou rovnoprávnost:

"Určitě nejsem pro střídavou péči, když je dítě malé, od pěti let bych nebyla proti, kdyby si dítě občas otec bral, třeba jednou za 14 dní nebo na víkend."

5. Ivana Jirešová: Hrozný trauma

Známá odpůrkyně střídavé péče si svou neschopností akceptovat pobyt dítěte u otce možná způsobí i žaludeční vředy:

"Prostě to je pro mě hrozný trauma každých těch čtrnáct dnů, že ať chci nebo ne, tak mě furt bolí žaludek."

6. Libuše Kantůrková: Půjčovat děti

Kolínská opatrovnická soudkyně (!) bojující proti střídavé péči se na jednom semináři podřekla - děti mají tatínkům jejich majitelky "půjčovat":

"Na našem okrese byste našli řadu maminek, se kterými jsem velmi důrazně hovořila v tom směru, aby tatínkům nedělaly problémy s tím, pokud děti nechtějí půjčit tatínkům."

7. Jeroným Klimeš: Zapovědět styk

Mediálně exhibující psycholog by rozvodové boje "vyřešil" rovnou tak, že by rodiče postavil totálně proti sobě a dítě připravil o jednoho z nich:

"Mnoho rozvodových bojů se jeví jako patových, protože si prostě na rovinu nepřiznáme, že v daném případě by se měli rodiče od sebe definitivně odříznout. Dítě bychom měli dát jednomu z nich a druhému natvrdo zapovědět styk, byť dočasně."

8. Simona Krainová: Hovadina a věc

Modelka se vyjádřila velmi decentně, že? Nestane se však dítě věcí spíše tehdy, pokud bude výlučným majetkem matky?

"Střídavá péče je hovadina. Dítě není věc a nemělo by se s ním takhle zacházet."

Pro nejpodivnější a nejhloupější výrok můžete hlasovat zde.

Převzato ze Střídavky

Autor: Aleš Hodina | pátek 6.1.2012 13:00 | karma článku: 31,03 | přečteno: 3475x
  • Další články autora

Aleš Hodina

Historii vytváříme právě teď

16.5.2021 v 19:30 | Karma: 19,00

Aleš Hodina

Projev, který nesměl zaznít

7.3.2021 v 18:49 | Karma: 31,82

Aleš Hodina

Vnitrostátní únosy dětí

10.12.2020 v 13:42 | Karma: 15,15