Senát pod vlivem feministek

Na včerejší zasedání ústavně-právního výboru Senátu, který projednával novelu zákona o rodině (a tedy i jisté posílení střídavé péče), se přišly podívat také:

Eva Hurychová - zpěvačka a nyní i stážistka ultrafeministické organizace proFem, bojující proti rozšíření střídavé péče.

Libuše Kantůrková - opatrovnická soudkyně a bývalá předsedkyně nechvalně proslulého kolínského soudu, bojující proti rozšíření střídavé péče. Nyní je dokonce i předsedkyní jakéhosi sdružení rodinných soudkyň. Známý je třeba případ pana Navrátila z Kolína, který měl před rozvodem předběžně svěřenou do péče dceru (a matka syna), matka však jednoho dne dceru unesla a kolínský soud ji hned nato svěřil - do její péče. Podobný případ pana Krejčího (též práce kolínského soudu) jsme uváděli již dříve.

Alena Uváčiková - psycholožka odsouzená pro trestný čin, bojující nejen proti rozšíření střídavé péče, ale v mnoha případech i proti jakémukoliv smysluplnému kontaktu dětí s otcem.

Oběma posledně jmenovaným dal předseda výboru Miroslav Antl (ČSSD) ochotně příležitost k tomu, aby před přítomnými senátory obsáhle orodovaly proti novele zákona o rodině.

Zástupci Střídavky na jednání výboru nezaregistrovali nikoho ze známých sdružení zabývajících se porozvodovou péčí o děti (Spravedlnost dětem, K 213 apod.). Ve prospěch novely zde hovořil pouze člen vedení vlivného Spolku pro obnovu venkova. O vystoupení zástupce Střídavky nenechal předseda výboru Antl ani hlasovat.

Výbor tak nakonec přijal návrh Jiřího Dienstbiera (ČSSD). Ten doporučuje Senátu, aby z návrhu byla vypuštěna změna § 26 zákona o rodině, posilující institut střídavé péče.

Do jaké míry se bude Senát tímto doporučením řídit, uvidíme příští týden (pravděpodobně ve středu).

 

Převzato ze Střídavky

Autor: Aleš Hodina | pátek 15.7.2011 11:29 | karma článku: 25,73 | přečteno: 2376x
  • Další články autora

Aleš Hodina

Historii vytváříme právě teď

16.5.2021 v 19:30 | Karma: 19,00

Aleš Hodina

Projev, který nesměl zaznít

7.3.2021 v 18:49 | Karma: 31,82

Aleš Hodina

Vnitrostátní únosy dětí

10.12.2020 v 13:42 | Karma: 15,15