O princezně Romaně aneb ponaučení pro svobodné pány – díl 4.

Na pohřeb Romaniny babičky přijel i Vítězslav. Marodil sice, ale babičky si vážil a chtěl jí projevit poslední úctu. Po obřadu si ale potřeboval na chvíli lehnout. Romana se svou maminkou... to svorně odmítly. Prý co by tomu řekli ostatní hosté. A že neměl raději ani jezdit. Nakonec si musel jít odpočinout do penzionu.

I dál se Romana chovala stejně. Fyzicky byla s Vítězslavem, duší se svou milovanou maminkou. Chodili k mediátorkám i k psycholožce. Každé sezení začalo tak, že na Vítězslavovi přistál kbelík špíny. Psycholožka jim radila, ať se k sobě chovají hezky. Když se Vítězslav choval k Romaně hezky, vyčetla mu, že to dělá proto, že mu to radí psycholožka...

Mezitím Romanina rodina vyřešila, co s bytem uvolněným po babičce. Začali ho rekonstruovat - hádejte, milé děti, pro koho?

V létě pak šla Romana na měsíc do práce. O ročního Tomáška se přes den staral Vítězslav. Na konci měsíce podala Romana novou žádost o rozvod.

Bouřlivé měsíce

Mezitím stihla ještě nepodařený pokus, jak obvinit Vítězslava z domácího násilí. To je teď mezi princeznami takový folklór. Jednou se po něm vrhla, a když si dovolil se bránit a chytil ji za ruce, zavolala hned policii, že ji napadl. Policie tedy přijela, zjistila, že nic nezjistí, a zase odjela.

Na podzim si pak Romana pořídila na internetu milence. Užívali si spolu v hodinovém hotelu. Romana dokonce chtěla, aby Vítězslav mezitím hlídal Tomáška. Prý že si jde zaplavat... Současně začala plánovat, že malého Tomáška tajně odveze. Měla jí v tom pomoci služebná - ukrajinská uklízečka. Vítězslav se ale o plánu unést Tomáška dozvěděl a Romaně to řekl.

Ta najednou otočila.

Souhlasila s tím, že zůstane s Vítězslavem až doby, než o Tomáškovi rozhodne soud. Domluvili se, jak si rozdělí péči o Tomáška, i to, kdy s ním kdo může odjet a na jak dlouho. Dokonce že se k sobě zase budou chovat hezky. A nevěřili byste – ono to tak i začalo fungovat.

Podaří se přece jenom zachovat Tomáškovi rodinu?

 

Autor: Aleš Hodina | středa 15.12.2010 19:29 | karma článku: 18,69 | přečteno: 1691x
  • Další články autora

Aleš Hodina

Historii vytváříme právě teď

16.5.2021 v 19:30 | Karma: 19,20

Aleš Hodina

Projev, který nesměl zaznít

7.3.2021 v 18:49 | Karma: 31,89

Aleš Hodina

Vnitrostátní únosy dětí

10.12.2020 v 13:42 | Karma: 15,41