Ivana Jirešová: Exekuce dítěte pomohla

Nedávno jsme psali o případu, kdy herečka Ivana Jirešová nepředávala dceru jejímu tátovi, novináři Ondřeji Höppnerovi.

Zřejmě také docházelo k popouzení dítěte, které se pak projevovalo v dívčině chování v čase předávání. Situace dospěla tak daleko, že zde musel asistovat soudní vykonavatel. Po předání se chování holčičky k tátovi změnilo a sociální pracovnice konstatovala, že "je dcera veselá, v pohodě, má k otci láskyplný vztah a vše je v naprostém pořádku".

Zajímalo nás proto, jak probíhalo další předání dcery matkou. Reportér Střídavky jej zpovzdálí sledoval a zjistil, že holčička, která jezdila venku na kole, tentokrát okamžitě přiběhla k tátovi a radostně se s ním vítala. K žádným komplikacím při předávání nedošlo.

Zdá se tedy, že předcházející odnětí dítěte splnilo svůj účel - jako poučení a výstraha mámě před dalším přivlastňováním si dcery. Krátkodobý stres holčičky způsobený odnětím rychle pominul. A hlavně byl mnohonásobně vyvážený tím, že jí zůstal zachovaný vztah s oběma rodiči a jejich péče, bez popouzení proti druhému rodiči.

Je třeba ocenit i správný postup soudkyně, která nepodlehla hereččině mediálnímu tlaku.

Doufejme, že případ posloužil i jako poučení dalším rodičům, kteří by se chtěli chovat stejně jako Jirešová. A že už konečně zmlknou feministické organizace, skrývající své zájmy za "zájem dítěte", které pomáhají nezralým matkám a proti oprávněnému odnětí dítěte brojí.

Autor: Aleš Hodina | pondělí 18.4.2011 10:30 | karma článku: 29,10 | přečteno: 2966x
  • Další články autora

Aleš Hodina

Historii vytváříme právě teď

16.5.2021 v 19:30 | Karma: 19,00

Aleš Hodina

Projev, který nesměl zaznít

7.3.2021 v 18:49 | Karma: 31,82

Aleš Hodina

Vnitrostátní únosy dětí

10.12.2020 v 13:42 | Karma: 15,15