Dceru ochráním. I kdyby ji to stálo život

V Děčíně v sobotu vyskočila 39letá žena z balkonu ve třetím patře paneláku. V náručí měla 2,5letou holčičku. V bytě byl puštěný plyn.

Krátce předtím si Natálku přišel vzít na víkend její táta. Nemohl se dozvonit, cítil plyn, tak zavolal hasiče. Než otevřeli dveře, žena vyskočila.

Co ji k tomu vedlo? Že by nešťastná náhoda? Plyn začal unikat sám, nešel zavřít a zrovna se zasekly i dveře... Proč ale nezůstala s dcerou na balkoně a nevolala o pomoc? Místo toho ji prý sousedka slyšela křičet: „Ty sviňáku!“

Dostatečně jasnou odpověď poskytla ženina matka: „Ve čtvrtek dostala zprávu, že na základě soudního rozhodnutí dostane otec dceru na víkend. Nemohla to rozdýchat.“

Zdá se, že to opravdu nerozdýchala. Babička si ještě nezapomněla přisadit, že otec dřív, když ještě žili spolu, prý matku bil. Matku - ne dítě. Proto mu teď Natálku nepředá? To je pomsta jak vyšitá. Doslova za každou cenu.

Víme také, že v zápalu boje o dítě si některé ženy vymyslí ledascos. Mají pocit, že dítě patří jenom jim, a udělají pro to cokoliv. Včetně falešných obvinění. Různé proFemy a Rosy jim pomáhají. PhDr. Bakalář o nich psal jako o nezralých matkách.

Každé dítě ale má dva rodiče a oba mají stejné právo ho vychovávat. Nemůže jeden z nich „chránit“ dítě před druhým, ať je jakýkoliv, pokud dítěti neubližuje. Vidíme, kde taková „ochrana“ může skončit.

Natálko, brzy se uzdrav, ať si můžeš užívat tátu.

Autor: Aleš Hodina | pondělí 10.1.2011 19:30 | karma článku: 28,69 | přečteno: 2595x
  • Další články autora

Aleš Hodina

Historii vytváříme právě teď

16.5.2021 v 19:30 | Karma: 19,00

Aleš Hodina

Projev, který nesměl zaznít

7.3.2021 v 18:49 | Karma: 31,82

Aleš Hodina

Vnitrostátní únosy dětí

10.12.2020 v 13:42 | Karma: 15,15