Záhada vysokých návštěv Budvar arény.

Dech se zastavuje...Střela...Góóóóóóól! Ze sedadel vyletí tisíce lidí, kteří čeří vzduch mávajícími žluto-červeno-modrými šálami. Budvar aréna slaví vedoucí branku. Plná Budvar aréna! Kde se ti lidé berou?

...závěrečný klakson ukončuje šlágr kola mezi Motorem a Kladnem. Hráči si podávají ruce, a zatímco ti hostující po pozdravu se svými věrnými příznivci mizí do kabiny, Budvar aréna zůstává plná nadšeně tleskajícími lidmi, kteří svým hochům děkují za skvěle prožitý večer. V čem tkví tak vysoké návštěvy na první ligu? Napříč republikou se hovoří o mnoha aspektech. Na sociálních sítích se vymýšlí různé teorie. Jaká je však pravda?

Stotisícové město

Asi nejčastější argument. " Vsetín má 30 tisíc obyvatel, vy sto. To se nedá srovnávat". Zní to celkem logicky, ne? ...Ne! Není to o počtu obyvatel daného města. Právě Budějovice jsou toho důkazem. Troufám si tvrdit, že dobrá čtvrtina ( ne-li více) jsou "přespolní" fanoušci. A co takové Ústí nad Labem či Hradec Králové? V obou případech se jedná o téměř stotisícová města ( i ČB mají méně než 100t.) Druhý jmenovaný dokonce hraje extraligu. A? Oba mají nižší průměrné návštěvy. V případě našeho prvoligového soupeře z Ústí je to celkem znatelný rozdíl. V tom to asi nebude...

 

V Budějcích nic není.

I toto se můžeme na internetu dočíst. Já vám tedy nevím, ale přeci  stotisícové město, jak mnozí uvádí, má i jiné kulturní nabídky. Pravda, po sportovní stránce toho Budějovice moc nenabízejí. Volejbal je zde skvělý, ale lidi začne zajímat spíš až na jaře při play off. Fotbal? Na ten si zde lidé najdou cestu bohužel velmi těžko. Jinak ale je z čeho vybírat. Dvě multikina, divadlo, nádherné centrum. A pokud vám ani toto nestačí, nedaleko se nachází nádherný zámek v Hluboké nad Vltavou. Na Šumavu to Budějčáci také nemají daleko. A vězte, že Šumava není jen o zimních radovánkách. Rybolovy, nádherná příroda. Zde je co navštěvovat!

Úspěchy

"Lidé chodí, když se vyhrává!" Motor má status týmu, z jehož ledu se body nevozí snadno. Ale překvapuje mě, že někdo v souvislosti s Motorem přičítá vysoké návštěvy úspěchům klubu. Jsme ambiciózní tým. A první liga ( má stoupající kvalitu), rozhodně není tím, co chceme hrát. Až (někdy) postoupíme a budeme hrát nejvyšší soutěž, bude to moci být považováno za úspěch. I zde příčiny nehledejme...

Je to velká záhada. I když, vlastně...Vůbec to není záhada! Co když je to tím, že zde prostě mají lidé hokej rádi a Motor milují?

Krásný víkend, sportovní fanoušci!

Autor: Josef Hnidzik | pátek 28.9.2018 20:22 | karma článku: 16,90 | přečteno: 593x