Ukrajincům již lepí

Před nedávnem, spíš před půl rokem, jsem zde slíbil, že žádný článek o Ukrajině již nenapíši. Chtěl jsem svůj slib naplnit, ale pan ministr, můj spoluobčan z Ostravy, pan Zaorálek rozhodl jinak

Ukrajina, jako taková je v absolutní. Dál nebudu pokračovat. Mohla být obilnicí Evropy a ještě jí být může, jelikož úrodnou půdu nepředělají na úhor ani eurounijní směrnice, regulace, subvence, dotace a granty.

Potřebují prachy, co se dalo, se rozkradlo, jsou tranzitní zemí a velká část Evropy je závislá na spolehlivém přísunu plynu, zejména v zimě.

140 miliard nebo 230 miliard, neznám ta čísla přesně, ale je to mnoho. Dáme, řekl Zaorálek, ALE musíte přistoupit na evropské ceny se svými ubohými ukrajinskými příjmy, tudíž stanou se z vás žebráci. Musíte přistoupit na evropské daně a hlavně spotřební, nemůžeme si dovolit vaše levné cigarety.

Udělali si mejdan na Majdanu, pozabíjeli desítky, možná stovky, policajtů, iniciovali státní převrat s podporou evropských politiků. Máme to zapotřebí? Bylo to nutné? Proč jsme ty Ukrajince nenechali žít podle svého, možná, dle našeho názoru, v bídě, ale šťastné. Materiální hojnost není to nejdůležitější.

Spustila se hysterie, Krym si odhlasoval připojení k Rusku. Někteří říkají anexe. Donbas, jediná produktivní část Ukrajiny se vzepřela a již nechtěla živit ty Kyjevské vyžírky, které jim chtěly připravit jen bídu za slib vstupu do Evropy. Schengen, pro některé Ukrajince možná i mantra. Ty tunely pod Ukrajinsko-Slovenskou hranicí tam stejně zůstanou a bude se pašovat, evropská předaněnost a předraženost k tomu přímo svádí.

Ukrajinci teď začínají přemýšlet , stál nám ten bordel za to? Opravdu chceme být nejchudšími v jakési EU? Opravdu jsme chtěli absolutně rozkmotřit naše obyvatelstvo? Jednoho Ukrajince znám, je to doktor, tudíž je předpoklad, že není  blb. Dlouho bydlí ve Slezsku a má českou manželku a dvě nádherné dcery. Říká, Já se těm klukům z východu nedivím a plně schvaluji pomoc Ruska, oni to potřebují. Sami by to nevybojovali a stali by se obětmi Kyjevského narcisismu a likvidace svého průmyslu v bláhové naději, že zastaví, pod knutou EU, globální oteplování. Jsou takovou Ostravou Ukrajiny.

A co  MH 17? Žádné zprávy, Holanďané si odvezli trosky a tím to skončilo. Dozvíme se vůbec někdy jak tato nechutná a barbarská akce vůbec proběhla? Kdo je viníkem?

 

Jaromír Hlubek

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaromír Hlubek | pondělí 22.12.2014 22:00 | karma článku: 36,88 | přečteno: 2084x
  • Další články autora

Jaromír Hlubek

Podivné jednání i-Dnes

13.3.2019 v 15:47 | Karma: 0

Jaromír Hlubek

Teď se div člověče

27.7.2018 v 21:07 | Karma: 10,58

Jaromír Hlubek

Údajně máme svobodu slova

27.7.2018 v 19:47 | Karma: 17,20