Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Špička ledovce jménem Mládek & Středula

Tito dva měli odvahu nebo se snad nechali unést svým socialistickým velikášstvím a řekli na plnou hubu co si myslí o občanech, kteří mají odvahu starat se sami o sebe a nespoléhat na sociální stát.

Platba zdravotního a sociálního „pojištění“ je u nás povinná, coby komunistický relikt přetrvávají tyto instituce, i víc než 25 let po „pádu komunismu“, dodnes. Ve skutečnosti až tak úplně povinná není, tedy je povinná, ale neplatí ji každý ze svých peněz. Veškeré finanční prostředky disponované na tyto účty byly původně vydělány úzkou vrstvou produktivních občanů a následně jim státním násilím ukradeny. Soukromí podnikatelé, zaměstnanci a živnostníci, tito to vše platí. Soudruzi jako Mládek a Středula neplatí nic. De jure ano, de facto ne. Jejich příjmy pocházejí z daní výše zmíněných produktivních skupin. Sami vůbec nic neprodukují, nevytvářejí žádnou hodnotu, která by byla na trhu obchodovatelná, jejich přínos společnosti je v lepším případě nulový a to jim ještě lichotím, de facto je záporný.

Kdo z nás se obejde bez pekaře, bez popeláře, bez energetika, bez řezníka, bez obchodníka? Ostatní nejmenovaní prominou. Téměř nikdo. Kdo se obejde bez Mládků a Středulů? Odpovím sám - všichni. Dovolil si někdy někdo nazvat tyto státní vyžírky a parazity jejich skutečným jménem a doporučit jim nulovou sádru a nulovou chlopeň? Někdy někdo, na blogu, ale to je bezvýznamné. Z nějakých oficiálních míst nikdy nikdo i když je to pravda.

Takových Mládků a Středulů máme v naší pidizemičce na 600 000, možná i víc, nechce se mi to zjišťovat. Funguje to u nich naprosto stejně jen cudně na toto téma mlčí. Netvrdím, že všichni jsou naprosto zbyteční, pár jich potřeba je, příkladně prvorepublikové Československo mělo 30 000 státních úředníků při 14 miliónovém počtu obyvatel, obecní funkce byly čestné, nikdo je neplatil. Ze skupiny neužitečných státních zaměstnanců bych vyčlenil učitele základních škol, ti na vyšších stupních by se měli financovat sami, jelikož vyšší vzdělání již není povinné a je to nadstavba přinášející profit frekventantům. Stručně řečeno, zavést školné. Maximálně 40% současného stavu policajtů, jelikož ti ostatní z nedostatku smysluplné činnosti se soustřeďují jen na buzeraci občanů a naplňování obecních rozpočtů. Naopak bych přidal alespoň 300% vojáků, bojeschopných vojáků, jelikož téze o neexistenci vnějšího nepřítele jsou lživé. O úřednících již řeč byla, v době rozvinutých informačních technologií by základní státní agendu, skutečně pro provoz státu nutnou, mělo, naprosto s přehledem a lžičkou od kafe v uchu, zvládnout oněch 30 000 prvorepublikových úředníků. Musili bychom se však oprostit od džungle nesmyslného množství regulačních, restrikčních, donucovacích zákonů, které tuto společnost škrtí a nedávají jí šanci se svobodně rozvíjet.

Jistě, potřebujeme nějakou moc zákonodárnou a výkonnou, ale nepotřebujeme 14 nebo vlastně kolik ministerstev přes 400 všelijakých státních úřadů ani 281 poslanců a senátorů. Stačila by jednokomorová Sněmovna ve formě současného Senátu i volebního systému a Ministerstvo vnitra, Ministerstvo obrany, Ministerstvo zahraničí, Ministerstvo spravedlnosti a silně okleštěné Ministerstvo financí jelikož jeho zdroje k přerozdělování by byly rovněž silně okleštěny. Do podnikání a obchodování se nemá stát co montovat a sociální i zdravotní úroveň každého občana by měla být jeho věcí. Nad tím by byl přímo volený president s právem veta.

Pokud dnes stojí zaměstnanec zaměstnavatele příkladně 50 000, měl by tuto částku dostat na ruku s tím, že si zdravotní, či sociální pojištění zjedná dobrovolně sám, anebo ne. Rovněž tak u živnostníků a majitelů firem. Státu by zůstala DPH, silniční a spotřební daně.

Jsem si vědom poměrné chaotičnosti a kontroverznosti  svého dnešního článku, ale toto téma je tak rozsáhlé, že by vydalo na knihu a smyslem článku je jen jistý nástin a idea budoucího vývoje pokud nemáme padnout na úplné dno, totálně se morálně i materiálně rozložit a ze všeobecného chaosu začínat znovu od nuly.

 

Jaromír Hlubek

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaromír Hlubek | středa 4.2.2015 12:47 | karma článku: 35,36 | přečteno: 1492x
  • Další články autora

Jaromír Hlubek

Podivné jednání i-Dnes

Dnes ve 12:30 jsem udělal zjevně hloupou chybu, přičemž jsem napsal nevinný článeček o podivných pradivných praktiách Penny. Zde je celý jeho přetisk

13.3.2019 v 15:47 | Karma: 0 | Přečteno: 142x | Diskuse| Osobní

Jaromír Hlubek

Řetězec Penny nemá ani trochu rozumu.

V minulém týdnu přestavěli všechny, nevím, možná, všechny, ale naši prodejnu předělali v „Minotaurovo bludiště“.

13.3.2019 v 11:30 | Karma: 4,35 | Přečteno: 110x | Diskuse| Společnost

Jaromír Hlubek

11. září 2001 byl obyčejný den

Před sedmnácti léty nikdo netušil, co se stane. Vůbec nic si z toho dne nepamatuji, nevím co se dělo v práci, ale vím jedno, při cestě domů z práce jsem v autorádiu slyšel napřed nevinnou zprávu: „ Do světového obchodního centra

11.9.2018 v 18:27 | Karma: 20,70 | Přečteno: 693x | Diskuse| Společnost

Jaromír Hlubek

Teď se div člověče

Tento příspěvek neměl být nikdy napsán, pokud jsme opravdová demokracie. Jen zkopíruji co jsem obdržel ke svému nevinnému článečku.

27.7.2018 v 21:07 | Karma: 10,58 | Přečteno: 290x | Diskuse| Společnost

Jaromír Hlubek

Údajně máme svobodu slova

Slovo údajně používám záměrně, jelikož je velmi oblíbeným u našich novinářů. Napsat holý fakt a silně si za ním stát a hájit jej, bez politického pokřivení , je nebezpečné i pro novináře.

27.7.2018 v 19:47 | Karma: 17,20 | Přečteno: 473x | Diskuse| Hyde park
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Bakterie z vody letos zabíjí častěji, zemřelo už 23 lidí. Řada nákaz uniká

17. května 2024

Premium Kromě jiných infekcí se v Česku letos více šíří i smrtelnější legionářská nemoc, která se...

Slovensko k tragédii směřovalo dlouho, tímhle prohráli všichni, míní expert

17. května 2024

Premium Bývalý slovenský novinář a bezpečnostní expert Milan Žitný je přesvědčen, že k tragické události,...

V Kladně hořel sklad olejů a autodílů, škoda je čtyřicet milionů korun

16. května 2024  12:31,  aktualizováno  22:59

V kladenské ulici Železničářů ve čtvrtek hořela průmyslová hala se skladem olejů a autodílů. U...

Soud v Haagu začal řešit Gazu. Genocida dosáhla strašlivé úrovně, zaznělo

16. května 2024  22:40

Genocida, kterou Izrael páchá v Pásmu Gazy, dosáhla strašlivé úrovně, prohlásil zástupce...

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...

  • Počet článků 271
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1247x
Vážení čtenáři, berte moje názory jako muže neoplývajícího vynikajícím vzděláním, ale snažícího se používat rozum.

Seznam rubrik