Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Nostalgie za dobou, kdy jsem ještě nepsal blogy

První jsem napsal 24.6.2011 na web D-fens a byl věnován postupné represi a regulaci soukromého podnikání, ubírání svobod občanů a upozornění na hrozbu vzniku policejního státu. Od té doby jich mám na kontě 214.

Ne, že by nebylo předtím o čem psát.

Pamatuji se na jeden den, kdy jsem seděl v čekárně na transfúzní stanici a najednou se v televizi objevila reportáž CNN z operace „Pouštní bouře“. Tenkrát jsem Američanům fandil a obdivoval jejich vynikající, moderní vojenskou techniku a vojenskou strategii. S odstupem času a s přihlédnutím k současným událostem si kladu otázku, zda to nebylo neoprávněné vměšování do vnitřních záležitostí cizích států. Kuvait by dnes asi již neexistoval, Irák by byl o něco větší a z povrchu světa by zmizel jeden Emír. Nic podstatného pro nás. Přesto ve mne hlodá myšlenka, že tato operace byla roznětkou pro další události.

11.9.2001 jedu domů z práce, mám puštěné rádio a najednou slyším mimořádnou zprávu: „Do objektu Světového obchodního centra v New Yorku narazilo malé, sportovní letadlo“. To byla prvotní informace, co se stalo ve skutečnosti všichni víme. George Busch jn. to pochopil jako obrovské barbarství, ostatně jako všichni lidé na zemi, tedy skoro všichni. Byla to jasná zpráva, nevrtejte do nás a my nebudeme vrtat do vás, to si alespoň myslím, ale bylo to špatně pochopeno. Prsty v tom neměl „diktátor“, ale Islám jako takový. George Busch se vrhl, s krvavýma očima, na diktátora, jelikož terorismus, lidská práva apod. a tím byl nastartován kolotoč smrti. V Iráku to bylo vítězství nevítězství ve stylu chytré horákyně, jen radikalizace některých islámských skupin vzrostla po odstranění tamního diktátora.

Rovněž události v Srbském Kosovu by stály za pozornost. Muslimské obyvatelstvo tamní srbské autonomní oblasti, povzbuzeno úspěchy svých bratrů ve víře na Blízkém východě, začalo útočit na srbské obyvatele. Srbové, vytrénovaní v jugoslávské, občanské válce, si to nenechali líbit a vítězili. Nevím odkud vzešel podnět, ale termín „humanitární bombardování“ se stal nesmrtelným a zase v tom měly prsty USA, tentokrát již ruku v ruce se svými evropskými spojenci, dokonce je to nejpamnětněším výrokem našeho bývalého presidenta jehož jméno se nesmí zdarma vyslovit. Kdo jim nakukal, na kterou stranu se mají postavit a vůbec jakkoliv zasahovat?  Pomalu se to začalo týkat i nás. To jsme měli poznat po pár letech.

Byly i další drobnosti, v kontextu současných problémů, malicherné. Nadšený vstup do EU s vidinou nejsvětlejších zítřků, za pozornost stojí, že na vlajce EU nemáme svou vlastní hvězdu, stejně jako všichni ostatní, „noví“ členové. Pod vládou EU se občanské svobody nabyté po 89. Začaly pomalinku, kousek po kousku, rozplývat. Začali nás učit co to je „demokracie“, co je multikulturalismus, co je politická korektnost, co jsou gender kvóty, co je boj proti globálnímu oteplování, co je boj proti jádru, co je boj za práva menšin, těch práv je nakonec tolik, že nestačíme valit oči, jelikož menšina jsou všichni, kteří nejsou většina. Množina všelijakých menšin nakonec přerostla početně většinu a začala si diktovat. Kvótami pro zemědělce, cukrovarníky, vinaře a jiná průmyslová odvětví, která by mohla být nebezpečnou konkurencí, byla mnohá z těchto odvětví zlikvidována. Investiční pobídky byly poskytovány výhradně zahraničním investorům místo domácím. Důsledky jsou zřejmé, zahraniční investor příjde, využije pobídek a odejde. Co se upeklo v Bruselu musilo být implementováno do našeho právního systému. Daně, zákazy, příkazy, regulace, dotace.

Takže bylo o čem psát, ale do roku 2011 jsem byl, sic občas zklamaný z konání našich vlád a na mnohé regulace nasraný, ještě v klidu. Jenom jsem četl co píší ostatní. Pak jsem psát začal, ale musím sebekriticky přiznat, že moje snažení nevedlo absolutně k žádné pozitivní změně, naprosto jsem zklamal, naopak, stále a soustavně probíhalo a probíhá zhoršování všeho, co by svobodomyslný liberál přijal jako svobodnou společnost. Nikdy neříkej nikdy, proto neříkám, že již nikdy zde nebudu nic publikovat, ale jsem znechucen i novou formou organizace blogů, která neumožňuje 24 hodinový přehled o článcích, jejich čtenosti a karmě. Takže čtenost mi výrazně klesla zapadnutím článků do nicoty a považuji psaní na tento web za mrhání intelektuálním potenciálem. Nezbývá mi, než se modlit aby evropským „elitám“ konečně Bůh ráčil moudrost a rozum navrátit.

Přeji všem autorům i čtenářům, pokud to vůbec je možné, šťastnou budoucnost.

Příznivec a volič Svobodných – Jaromír Hlubek

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaromír Hlubek | středa 9.9.2015 22:35 | karma článku: 20,82 | přečteno: 391x
  • Další články autora

Jaromír Hlubek

Podivné jednání i-Dnes

Dnes ve 12:30 jsem udělal zjevně hloupou chybu, přičemž jsem napsal nevinný článeček o podivných pradivných praktiách Penny. Zde je celý jeho přetisk

13.3.2019 v 15:47 | Karma: 0 | Přečteno: 142x | Diskuse| Osobní

Jaromír Hlubek

Řetězec Penny nemá ani trochu rozumu.

V minulém týdnu přestavěli všechny, nevím, možná, všechny, ale naši prodejnu předělali v „Minotaurovo bludiště“.

13.3.2019 v 11:30 | Karma: 4,35 | Přečteno: 110x | Diskuse| Společnost

Jaromír Hlubek

11. září 2001 byl obyčejný den

Před sedmnácti léty nikdo netušil, co se stane. Vůbec nic si z toho dne nepamatuji, nevím co se dělo v práci, ale vím jedno, při cestě domů z práce jsem v autorádiu slyšel napřed nevinnou zprávu: „ Do světového obchodního centra

11.9.2018 v 18:27 | Karma: 20,70 | Přečteno: 693x | Diskuse| Společnost

Jaromír Hlubek

Teď se div člověče

Tento příspěvek neměl být nikdy napsán, pokud jsme opravdová demokracie. Jen zkopíruji co jsem obdržel ke svému nevinnému článečku.

27.7.2018 v 21:07 | Karma: 10,58 | Přečteno: 290x | Diskuse| Společnost

Jaromír Hlubek

Údajně máme svobodu slova

Slovo údajně používám záměrně, jelikož je velmi oblíbeným u našich novinářů. Napsat holý fakt a silně si za ním stát a hájit jej, bez politického pokřivení , je nebezpečné i pro novináře.

27.7.2018 v 19:47 | Karma: 17,20 | Přečteno: 473x | Diskuse| Hyde park
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Orlům volavým hrozí vyhynutí, kvůli válce na Ukrajině změnili migrační trasy

22. května 2024  6:34

Orli změnili své migrační trasy vedoucí přes Ukrajinu tak, aby se vyhnuli oblastem bojů. Některá...

V Trumpově videu se objevuje odkaz na německou říši, všimla si média

22. května 2024  6:17

Na profilu amerického exprezidenta Donalda Trumpa na jeho sociální síti Truth Social se objevilo...

Vláda bude jednat o návrhu na vznik nových sousedských dětských skupin

22. května 2024  6:06

Návrh ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky z KDU-ČSL, který počítá se zřizováním...

Poslanci budou rozhodovat o zkrácení doby oddlužení z pěti let na tři roky

22. května 2024  5:55

Sněmovna bude schvalovat zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny...

  • Počet článků 271
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1232x
Vážení čtenáři, berte moje názory jako muže neoplývajícího vynikajícím vzděláním, ale snažícího se používat rozum.

Seznam rubrik