Změny k horšímu, aneb neměň, co funguje

Diskuze pod zdejšími blogy získala nový formát – až jsem pojal vážné podezření, že diskutéři zde nejsou vítáni. Až tak nepřátelsky laděnou shledávám novou úpravu. Nebo se jedná toliko o porodní bolesti?

Na první pohled se zdá, že spojovací čáry mezi příspěvkem a odpovědí na něj zpřehledňují orientaci, kdo na co odpovídá. První překážka je v tom, že je třeba odhalit, že pro rozbalení diskuze s více než dvěma příspěvky musíte kliknout na odkaz „Zobrazit další reakce“. Nějaký smysl to dává, protože skrytá část se načte dodatečně a vy můžete přeskočit vlákna, která vás nezajímají. Nelibě to však jistě ponesou trollové, kteří musí za každou cenu plevelit cokoliv a kohokoliv. No, dejme tomu.

Horší je to s vlákny. Jak můžete vidět z obrázku převzatého z konkrétní diskuze, ze kterého jsou odstraněny texty, přehled o vláknu máme jen do třetí úrovně. Na čtvrté úrovni se přestává vlákno větvit a už nelze poznat, kdo komu odpovídá. Dobře, jsa programátor, umím si poradit a hledám na stránce možnost zobrazit si vlákno tak, abych viděl souvislost. Nacházím toto:

Naplněný nadějí klikám – a….

A safra. Kdepak udělali soudruzi programátoři chybu? Nebo je chybně nastavená administrace diskuze?

Aby mým (profesním) utrpením nebyl konec, našel jsem ještě jednu „vychytávku“. Pokud je v textu nějaký delší odkaz, text se nezalomí na vymezenou šířku, ale vyrobí dolní posuvník. A ještě k tomu tak, že není vidět celý text, ale levá nebo pravá část se schová za okraj. Každý řádek mám tedy posouvat doleva a doprava, abych byl schopen si text přečíst? Hm…

Na to aby měl člověk vyšší vzdělání než jen VŠŽ. Natožpak vyšší dívčí. Můžete si popsané ověřit v diskuzi pod článkem libovolnými bláboly. Za sebe slibuji, že žádný text nebudu považovat za mimotématický, protože je testovací. Jak to pojme administrace, nevím. Pokud vám smázne příspěvek s tím, že je mimo téma, odkažte se na můj slib. Prostě testujete.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zbyšek Hlinka | neděle 30.4.2023 19:59 | karma článku: 27,19 | přečteno: 853x
  • Další články autora

Zbyšek Hlinka

Důchodci, i vám Babiš lže

7.5.2024 v 22:18 | Karma: 21,81

Zbyšek Hlinka

Pochod hrdosti plešounů

17.8.2023 v 21:38 | Karma: 19,69