Vysvětlení Babiše, proč nechodí do práce

Tedy, vlastně, proč se nevěnuje řádně výkonu svého mandátu, pro který byl zvolen. Poslanecká sněmovna je zákonodárný sbor a její hlavní úlohou je projednávání a schvalování zákonů.

Funkce Parlamentu je definovaná v ústavě - dle článku 15 náleží Parlamentu zákonodárná moc. Od mnou voleného poslance tedy očekávám, že bude zastupovat mé zájmy a tedy hlasovat pro takové změny v našem právním systému, které jsem od něj dle jeho slibů očekával a kvůli kterým jsem mu dal svůj hlas.

Poslanec pak skládá na začátku svého mandátu slib podle článku 23, a to: "Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že svůj mandát budu vykonávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí."

Dle ústavou vymezené funkce Parlamentu tedy vyvozuji, že zájmem všeho lidu je, aby se poslanec účastnil schůzí a především pak hlasování. Pokud se nějaký zákonodárce na hlasování vykašle, může dojít k tomu, že zvítězí návrh zákona, který je v rozporu se zájmy jeho voličů. Lidově řečeno, takový poslanec kašle na zájmy svých voličů a fakticky i všeho lidu, protože všeholid je mu ukradený.

O poslanci Babišovi se ví, že na práci ve sněmovně kašle. Dokonce má vysokou absenci i při hlasování - a to i nyní, kdy už není premiérem, tedy nemá (mít) jiné starosti. Hůř je na tom s docházkou jen poslanec, který je dlouhodobě nemocný. Poslal jsem tedy panu poslanci dotaz, jak on vnímá svou pracovní morálku - na jeho poslanecký email:

"Dobrý den pane poslanče Babiši,

vzhledem k tomu, že jakožto zvolený zástupce zastupujete občany tohoto státu, jste svým způsobem jakoby jejich (náš) zaměstnanec. Fakticky se voličům zodpovídáte, a to nejen v době voleb, ale po celou dobu svého mandátu. Jakožto váš svým způsobem zaměstnavatel se Vás tedy ptám, jak je možné, že se vyhýbáte řádnému výkonu své práce a nedostavujete se na schůze sněmovny? Neumím si představit, že by běžný zaměstnanec přestal řádně plnit své pracovní povinnosti a šel si řešit svou osobní kampaň.

S pozdravem
Zbyšek Hlinka"

Odpověď nepřišla, po necelém měsíci jsem tedy poslal tentýž dotaz přímo do jeho hnutí s doplňujícím textem:

"Dobrý den,

před necelým měsícem jsem posílal vašemu předsedovi dotaz ohledně jeho pracovní morálky. Dodnes jsem neobdržel žádnou odpověď. Obracím se tedy na vás s dotazem, zda máte za to, že váš předseda dává dobrý příklad občanům této země?

S pozdravem
Zbyšek Hlinka"

Na druhý pokus jsem už uspěl, zde je odpověď:

"Dobrý den pane Hlinko,

reaguji na Váš dotaz ohledně mé pracovní morálky. Nemějte starost, je v pořádku.  K práci poslance patří zejména kontakt se svými voliči, nestačí jen sedět ve sněmovně a poslouchat často prázdné řeči. Například  pondělky mám vyhraněny jako jeden z mála poslanců poslaneckému dni a většinu ho trávím ve své poslanecké kanceláři v Roudnici nad Labem, kam za mnou jezdí mraky občanů. Řeším s nimi jejich problémy, které jim asociální vláda Petra Fialy svým nekompetentním přístupem působí. Ale také za mnou chodí občané, aby mi poděkovali za mé působení ve vládě, protože jsme se o ně dokázali zejména během bezprecedentní covidové době řádně postarat. Na rozdíl od současné vlády, která lidem nepomáhá vůbec. A ještě dodávám, že  celý svůj premiérský plat jsem posílal samoživitelkám, aby měly možnost se důstojně postarat o své děti.

Možná by Vám prospělo méně sledovat mainstreamová média a třeba za mnou někdy do Roudnice přijet na kus řeči, abych Vám o konkrétních výsledcích mé práce povyprávěl.

Zdravím a přeji pěkné dny,
Andrej Babiš"

Nevím, kde přišel na to, že k práci poslance patří především kontakt se svými voliči. Možná to někde v ústavě zakotvené je, když tak mi to prosím někdo ukažte. Já v ústavě našel to, o čem píšu výše. Samozřejmě, že kontakt s voliči je velmi důležitý, ale výsledky takových kontaktů je třeba "přetavit" v práci ve sněmovně při projednávání a schvalování zákonů. Pokud chybí práce ve sněmovně, pak kontakt s voliči je naprosto k ničemu. Je to promarněný čas a podvod na voličích.

K jeho nabídce návštěvy - pokud bych snad šel za nějakým poslancem poptat se ho na konkrétní výsledky jeho práce, dotaz by zněl nějak takto: Proč jste se neúčastnil hlasování k tomu a tomu zákonu, podle mě jste tak dopustil výsledek, který je proti zájmům všeholidu.

Na druhé straně, jde-li o mé zájmy, je vlastně dobře, že Babiš se své práci usilovně vyhýbá.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zbyšek Hlinka | středa 22.6.2022 20:20 | karma článku: 29,39 | přečteno: 729x
  • Další články autora

Zbyšek Hlinka

Důchodci, i vám Babiš lže

7.5.2024 v 22:18 | Karma: 4,94

Zbyšek Hlinka

Pochod hrdosti plešounů

17.8.2023 v 21:38 | Karma: 19,69