Syreček v rohlíku

Jistě znáte párek v rohlíku. Nabídnu vám něco mnohem lepšího a delikátnějšího, zdravějšího, a tak vůbec. Zkrátka něco, co nějaký ubohý párek v rohlíku řádově překonává. Považoval bych za velkou ztrátu pro gastronomii, kdyby tento recept zapadl v zapomnění.

Koupíte tyčkové syrečky. Samozřejmě takové, které již nejsou v řezu tvarohovité, ale ještě neutíkají z talíře. Z rohlíku odkrojte špičku, obráceným koncem vařečky udělejte do rohlíku díru a do ní nacpěte syreček, který před tím můžete ochutit mletou paprikou. Špičku rohlíku zase přiložte zpět. Rohlík zabalte do alobalu a nechte zapéct - tak dlouho, aby se syreček stačil mírně roztéct. Nejsou-li tyčové syrečky, zkuste dát do rohlíku syreček nakrájený na kousky.

Máte-li dojem, že syrečky smrdí, pak vězte, že to už dávno není pravda. Kde jsou ty časy, kdy bylo nutné po syrečkových hodech omlátit omítku. Nejlepší přílohou k lahůdce je dobře natočené pivo.

Dobrou chuť!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zbyšek Hlinka | pondělí 26.7.2010 19:19 | karma článku: 18,05 | přečteno: 1849x
  • Další články autora

Zbyšek Hlinka

Důchodci, i vám Babiš lže

7.5.2024 v 22:18 | Karma: 21,81

Zbyšek Hlinka

Pochod hrdosti plešounů

17.8.2023 v 21:38 | Karma: 19,69