Sněžení je nutno zakázat zákonem

Tak jsem si zase jednou z momentálního nedostatku jiné zábavy přečetl nářky kolegy blogera i (snad?) programátora Hrebenáre na napadaný sníh a neschopné Technické služby (odkaz dole). No to jsem si dal... Normálně bych se ventiloval v diskusi, když on jí ale zákeřně vypnul.

Chápu, že mu sníh závažným způsobem brání v pohybu. Jenže tím mé pochopení končí.

Sníh si, mrška, klidně padá nepřetržitě a hustě celý den, někdy zcela záludně a v rozporu s jakoukoliv lidskou slušností i dny dva či více. A tak si ten hajzl jeden bílá (nebo šedá, ve více znečištěných regionech) zapadá kde co, dokonce i chodníky. Jako by mu nestačily střechy a trávníky.

V takové situaci stateční dispečeři Technických služeb koordinují z tepla svých kanceláří to něco málo techniky, kterou mají k dispozici, aby alespoň zprůjezdnili hlavní silnice. To pro případ, že by si pan Hrebenár přivodil úraz na cestě za jistě neodkladným vyřizováním na jakémsi úřadu a mohla pro něj dojet sanitka. Ač si o Technických službách může myslet kdokoliv cokoliv, naprosto chápu, že při hustém a setrvalém sněžení prostě na chodníky kašlou. Priority jsou jinde, než chodník od bydliště pana Hrebenáre (či kohokoliv jiného) k úřadům.

Ale mám návrh. Pan Hrebenár má počítač a jistě i telefon, takže si může zřídit vlastní službu, která bude zajišťovat odklízení sněhu. Nepochybuji o jeho schopnostech zorganizovat z tepla svého domova úklid tak, že do druhého dne po ukončení sněžení bude celé jeho město krásně uklizeno. Jen mi trošku vrtá hlavou, kde na to sežene lidi, techniku a peníze. A pak se bude moci v klidu vydat po svých potulkách po úřadech.

Nebo se nabízí ještě efektnější řešení - sněžení se prostě zakáže zákonem. Stejně už jsou naše zákony natolik buzerační a nepřehledné, že se v nich další blbůstka prostě ztratí. Tím se ušetří i náklady určené na jeho odklízení. A jakmile sníh napadne, půjde hezky za mříže. Pane Hrebenári, lobujte v parlamentu. I když - soudní řízení u nás trvá tak dlouho, že do přespříštího léta stejně stačí roztát. No tak nevím, co s tím...

A já zas nesnáším klávesu Scroll Lock.

Autor: Zbyšek Hlinka | sobota 4.12.2010 18:46 | karma článku: 22,71 | přečteno: 1660x
  • Další články autora

Zbyšek Hlinka

Důchodci, i vám Babiš lže

7.5.2024 v 22:18 | Karma: 22,00

Zbyšek Hlinka

Pochod hrdosti plešounů

17.8.2023 v 21:38 | Karma: 19,69