Mám smutnou zprávu - řád zlaté Koblihy téměř s jistotou nebude

Ve svém dřívějším článku "Soutěž o řád zlaté Koblihy" jsem vyslovil myšlenku, že pro ocenění neochvějných koblih by se slušelo zavést řád. Nakonec jsem neodolal a tento návrh jsem předložil samotnému našemu premiérovi Babišovi.

Dopis jsem poslal přímo předsedovi vlády oficiální cestou. Protože je vláda orgánem výkonné moci a tedy se na vládu vztahuje zákon správní řád, měl jsem za to, že v souladu se zákonem se mi dostane i patřičně odpovědi, kterak zákon ukládá. Samozřejmě že v zákonné lhůtě. Žádná odpověď nepřišla, byť jsem o ní jasně požádal. Tedy mám za to, že si premiér patrně myslí, že není součástí orgánu moci výkonné, nebo že snad ani nemusí dodržovat naše zákony (když je ten imigrant). No nevím, prostě to berte jako moje domněnky, třeba se dopis někde nakonec ztratil, byť jsem ho poslal datovou schránkou.

Nebudu vás nudit celým dopisem, v podstatě se jedná o nějaké shrnutí myšlenek z předchozího blogu, včetně diskuze pod ním. Ale dám sem aspoň to podstatné, tedy výzvu k samotnému návrhu:

"Proto navrhuji, abyste v rámci legislativního procesu navrhl pro tento typ lidí nový řád, a to

řád zlaté Koblihy.

Podle vašich vlastních slov ničemu nerozumíte – vzhledem k tomu, jak často a při jakých příležitostech to sám zmiňujete. Tedy vám napovím. Je třeba podat návrh na změnu zákona č. 157/1994 Sb. o státních vyznamenáních České republiky. Je tu sice určité riziko, že váš návrh nepodpoří komunisté, ale za pokus to jistě stojí. Že ANO? Pokud se vám podaří nový řád schválit, pošlu panu prezidentovi návrh na udělení řádu hned pro několik lidí.

Žádám o informaci, zda se podařilo vytvořit návrh na změnu výše uvedeného zákona, abych mohl začít vybírat vhodné kandidáty na udělení tohoto řádu."

Vzhledem k aktuálnímu vývoji, kdy opozice vyhrožuje vyslovením nedůvěry vládě - pokud se jí to podaří, bude úvaha o novém řádu mimo hru. Pak budou tak jako tak volby, po kterých se s největší pravděpodobností už Babiš do vlády nedostane, tedy s uzákoněním řádu to vidím dost bledě.

Ale všiml jsem si, že jsem už přibližně měsíc od Babiše neslyšel, že by něčemu nerozuměl. Zato teď stále něco nechápe. Že by můj dopis přece jen četl? Ale - nechápat a nerozumět je v podstatě totéž. Tak nevím, nijak mi neodpověděl, žiju tedy v zoufalé nejistotě...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zbyšek Hlinka | sobota 15.5.2021 19:05 | karma článku: 17,69 | přečteno: 379x
  • Další články autora

Zbyšek Hlinka

Důchodci, i vám Babiš lže

7.5.2024 v 22:18 | Karma: 22,00

Zbyšek Hlinka

Pochod hrdosti plešounů

17.8.2023 v 21:38 | Karma: 19,69