Levá a pravá ponožka fakt existují!

Do nynějška jsem si myslel, že řeči o levé a pravé ponožce jsou jen vtípky. Že ponožky jsou šité univerzálně a nezáleží, na jakou nohu si ji obléknete.

Ale ouha, i v mém věku se jeden může dočkat velkého překvapení. Od rána mě na ponožkách tlačí švy na prstech. Začal jsem tedy blíže zkoumat, čím to může být. Jistě, jedná se o ponožky nějaké pochybné výroby odkudsi z Asie. Podívejte se na obrázek, jak jsou švy orientované. Směr švu jsem označil červenou čárou.

Přehodil jsem si tedy ponožky z nohy na nohu a podívejte se, jak to vypadá nyní. Jako důkaz, že nepodvádím a ponožky jsem si opravdu přehodil, můžete porovnat bílé ťupky. Na jedné ponožce jsem ťupky vyznačil, na druhé si je můžete porovnat sami.

Nyní máte před sebou důkaz, že vtipy o levé a pravé ponožce nejsou žádné vtipy, ale drsná realita. Mám za to, že se jedná o pokus východňárů narušit náš západní styl života způsobením krajního nepohodlí v případě, že si dle svého pohodlného zvyku natáhneme ponožky tak, jak nám přijdou pod ruku, aniž bychom zkoumali orientaci ponožky. Zjevně sázejí na naši otupělost. Bota nám napoví sama, na kterou nohu patří, ale u ponožek musíme dávat mnohem větší pozor. Pro mě z toho plyne ponaučení – už nikdy nekoupím ponožky pochybného původu, ale budu vždy kupovat zásadně ponožky západní provenience, tedy s námi kulturně kompatibilní.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zbyšek Hlinka | pátek 23.6.2023 21:47 | karma článku: 15,69 | přečteno: 415x
  • Další články autora

Zbyšek Hlinka

Důchodci, i vám Babiš lže

7.5.2024 v 22:18 | Karma: 20,91

Zbyšek Hlinka

Pochod hrdosti plešounů

17.8.2023 v 21:38 | Karma: 19,69