Kouříte v hospodě? Pak tam klidně i močte na podlahu.

Předchozím kontroverzním článkem jsem vyvolal bouři nevole u kuřáků a jejich přisluhovačů. Teď si jistě budou myslet, že jsem se zbláznil nadobro. Tož napadlo mě ještě kontroverznější téma, tak vzhůru naň!

Určitě se nyní ptáte, jak může, proboha, souviset kouření s močením na podlahu?

Zkuste si to představit. V hospodě nechodí hosté na záchod, ale močí na podlahu, u stolu, kde sedí. Za chvíli to tam bude příšerně páchnout. Puch se samozřejmě natáhne i do vašeho oděvu. Domů jedete tramvají, páchnete jako prase, spolucestující se od vás odtahují jako od posledního bezdomovce. Přijdete domů, tam manželka (přítulkyně, pes, ...). Všichni se zavřou do svých pokojů, snad jen ten pes to nějak přežije a s rozpaky vás vítá doma.

Copak smrad, to by ještě šlo. Ale moč se rozkládá, množí se tam všemožné baktérie a určitě se zvyšuje šance, že si z takové hospody přinesete i nějakou zajímavou chorobičku. Třeba ne hned, ale časem určitě něco chytnete.

Že by se nám ty rýsovaly určité podobnosti? Člověk vracející se ze zahulené hospody páchne jako prase. Někdy je to i na pozvracení. Z kouře (i pasivně) také s velkou pravděpodobností chytnete nějakou zajímavou chorobičku. Až sem je podobnost značná. Teď něco k rozdílům.

Má majitel hospody právo nechat hosty močit na podlahu? Dle logiky kuřáků ano. Jenže ouha - hygienik by mu hospodu velmi rychle zavřel. Takže realita je taková, že majitel ve svých prostorách prostě musí mít vyhovující záchody a nesmí dovolit hostům, aby močili pod stůl. Je chudák ve svých právech omezen. Bohužel však zahulenou hospodu nezavře, protože v zákoně na to existuje výjimka. Přes to, že dopady jsou srovnatelné s dopady pomočené podlahy. Přitom by stačilo tak málo - vyhradit oddělený prostor pro kouření, podobně jako pro močení.

Tak, milí kuřáci, můžete mě klidně pranýřovat. Je mi to srdečně jedno.

Dodatek (4.7.2010 9:38) - vážení (a mnohdy i nevážení) čtenáři, naučte se číst a případně i rozumět čtenému textu. V diskusi je příliš mnoho nesmyslů, plynoucích z naprostého nepochopení.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zbyšek Hlinka | sobota 3.7.2010 19:39 | karma článku: 47,67 | přečteno: 25900x
  • Další články autora

Zbyšek Hlinka

Důchodci, i vám Babiš lže

7.5.2024 v 22:18 | Karma: 22,00

Zbyšek Hlinka

Pochod hrdosti plešounů

17.8.2023 v 21:38 | Karma: 19,69