Končím zde s blogováním

S největší pravděpodobností, pokud se redakce nevzpamatuje. Nebaví mě psát do šuplíku - a blog bez pořádného odvazu či zpětné vazby, říkejte si tomu jak chcete, nemá smysl. Je to jako pivo bez pěny, žena bez muže, trenky bez gumy.

Když se mi podaří napsat blog, pod kterým není žádná debata, nebo jen velmi mdlá, uroním slzu a ponořím se do meditací, co jsem napsal blbě, že to nikoho neoslovilo. Na druhé straně, pokud se v diskuzi seběhnou v podstatě jen trolové, také vím, že jsem něco zvoral.

Věřte či ne, nejsem nositelem té jediné správné pravdy, kterou všichni musí bez diskuze přijmout a akceptovat, a kdokoliv by se proti té pravdě vzepřel, je arcikacíř hodný upálení. Zpětná vazba čtenářstva mi dává možnost spadnout ze svého božského trůnu vlastní dokonalosti a geniality hezky zpět na reálnou zem. Já diskutéry prostě potřebuju, bez nich mé psaní postrádá významu, to je pak lepší se věnovat něčemu užitečnějšímu. I to nadávání u piva se spolustolovníky na nenažrané politiky, zkaženou mládež a zvrhlé feministky je zajímavější a přínosnější, než blog bez reakcí.

Povinné zavedení plných jmen i pro diskutéry možná debatu zkvalitní (překlad: ubyde celkově diskutérů, tedy možná i trolů), ale také jistojistě zabije. Já nehodlám diskutovat pod svým pravým jménem, protože to snadno někdo vygooglí, vytrhne z kontextu a použije proti mně. A já nebudu mít už reálnou možnost to dohledat a bránit se uvedením kontextu. Dost na tom, že píšu své blogy pod skutečnou identitou. A na vystupování pod falešným jménem, které budí zdání jména skutečného, prostě nemám žaludek.

Už vidím, jak někteří vyčůránci použijí jméno svého souseda a budou mu tak kazit pověst. Soused pak nebude moct najít novou práci, protože kdejaká personalistka ve spolupráci se strýčkem Googlem zjistí, jaký je pán šmejd. A chudák soused nebude vůbec tušit, proč najednou nemůže nic najít. Ne, za tohle bude nutno žalovat i redakci, která takové křivárny vlastně nepřímo způsobí. Je-li někdo zmetek, ať raději vystupuje pod abstraktním nickem, než pod jménem souseda. Napáchá se tím méně škody. Ostatně ty nejhorší troly lze dopátrat a stíhat i jinak, než je nutit používat falešná jména.

Proto své blogy stěhuju SEM (či někam jinam), kde lze nejen diskutovat, ale i psát pod nickem. Třeba se někdo přidá a užijeme si tam stejné zábavy, jako zde.

Autor: Zbyšek Hlinka | pátek 5.10.2012 11:59 | karma článku: 26,73 | přečteno: 1489x
  • Další články autora

Zbyšek Hlinka

Důchodci, i vám Babiš lže

7.5.2024 v 22:18 | Karma: 22,00

Zbyšek Hlinka

Pochod hrdosti plešounů

17.8.2023 v 21:38 | Karma: 19,69