Klaním se až k zemi, před Ó moudrými Pastýři

Referendum. To zas naši božští miláčci nadzvedli mandle všem svým nepřejícníkům a vnitřnímu nepříteli. Lid obecný je blbý, to věděl už Josef Švejk. Že je tomu opravdu tak, dokazuje dnes a denně osazenstvo volených institucí, které se dostalo na svá božská místa z vůle všeholidu. Lidi se prostě neumějí ve věcech správy státu správně rozhodnout.

Když jen pomyslím, že by se v referendu lidi rozhodli pro nějakou ptákovinu, jímá mě panický strach z destrukce demokracie. Zkouším si tedy vymyslet nějakou opravdu velkou ptákovinu, abych si zažil na vlastní kůži všechny hrůzy, které nás mohou potkat a mohl tak s opravdovostí upřímného srdce děkovat našemu moudrému božstvu, které se nás snaží před totálním kolapsem moudře ochránit.

Tak například, kdyby se lid rozhodl, že zruší zákon o dotacích solárních panelů či na přilévání řepkového oleje do pohonných hmot. Umíte si představit, jaké škody by to způsobilo v následných žalobách za zmaření kšeftů? Dost možná by se vysouzená částka vyšplhala k blízkosti sumy, která je nyní zajištěná dotacemi. Kdo by to zaplatil? Lid by se mohl naštvat a schválil by takovou ptákovinu, že by to v první řadě hradily strany, které takové zákony odsouhlasili, hned za nimi poslanci, kteří pro tyto zákony zvedli ruku no a nakonec obyčejní členové těch stran. Lid si totiž může zcela nedemokraticky říct, proč máme platit tunely našich bohů ze svých daní? No uznejte, nejednalo by se o totální destrukci naší skvělé demokracie?

Nebo považte, ještě větší hrůzu. Lid by se rozhodl, že pokud by se voleb zúčastnilo méně než 50% oprávněných voličů, volby by byly prohlášeny za neplatné, stávající zastupitelé by pokračovali do dalších voleb za průměrný plat a bez náhrad, mohli by rozhodovat jen o provozních věcech a důležitá rozhodnutí by mohla být schválena jen ve všeobecném referendu. Jistě by pak různí opilci a jiní kriminální živlové hlasovali z recese v neprospěch všech našich lobbistů a jiných polobohů přisátých na státní rozpočet. To přece nelze dopustit!

Proto se skláním pře božskou moudrostí našich Vyvolených, že se nás snaží ochránit před naprostým chaosem a povolí jen smysluplná referenda, jako například schválení vedoucí úlohy strany a vlády, uvalení plátců daní do otroctví a jiné podobné užitečné věci.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zbyšek Hlinka | středa 28.3.2012 20:59 | karma článku: 22,28 | přečteno: 1029x
  • Další články autora

Zbyšek Hlinka

Důchodci, i vám Babiš lže

7.5.2024 v 22:18 | Karma: 22,00

Zbyšek Hlinka

Pochod hrdosti plešounů

17.8.2023 v 21:38 | Karma: 19,69