Kdo jiný než Babiš? Ptají se příznivci Babiše...

Odpověď je jednoduchá: téměř kdokoliv. V každém případě touto otázkou jasně prokazují, že jsou sektou. Dalo by se říct, že v podstatě náboženskou. Proč?

Stejným způsobem totiž argumentují svědkové Jehovovi. Když jim sdělíte, že jejich vedení jsou podvodníci, kteří zneužívají jejich víru pro svůj prospěch a bylo by dobré od těch podvodníků odejít, argumentují citací z Bible:

Jan 6:68  Šimon Petr mu odpověděl: „Pane, ke komu půjdeme? Máš slova věčného života 69  a my jsme uvěřili a poznali, že ty jsi Kristus, ten Svatý Boží.“

Aby to nebylo tak jednoduché, používají jen tento kousek zcela vytržený z kontextu: "Ke komu půjdeme?" Kontext říká jasně: ke Kristu. Svědkové Jehovovi však nejdou ke Kristu, ale za svým vedením.

Kdykoliv čtu "kdo jiný než Babiš?", vždy si vzpomenu na uvedenou argumentaci svědků Jehovových. Že jsou svědkové Jehovovi sektou, ví téměř každý - kromě nich. Stejným způsobem argumentace ohledně Babiše jeho příznivci jasně ukazují, že jsou svědkové Babišovi. Se všemi sektářskými znaky, které mají společné se svědky Jehovovými.

Zároveň se svědkové Babišovi podivují nad tím, proč lidi demonstrují. Však stačí jít k volbám a volit někoho jiného, že? Houby. Demonstrace jsou legitimní občanskou aktivitou v situaci, kdy není k dispozici institut odvolání politika, který zklamal natolik, že v očích oprávněných voličů už nemůže svůj mandát vykonávat. Pokud by bylo možné odvolat politika, který národ zklamal, mohl být Babiš dávno legitimně odvolán (pevně tomu věřím) a žádné demonstrace by nemusely být. Co vy na to, poslanci? Je už konečně čas odvolatelnost politiků uzákonit?

Autor: Zbyšek Hlinka | neděle 23.6.2019 21:07 | karma článku: 22,71 | přečteno: 885x
  • Další články autora

Zbyšek Hlinka

Důchodci, i vám Babiš lže

7.5.2024 v 22:18 | Karma: 22,18

Zbyšek Hlinka

Pochod hrdosti plešounů

17.8.2023 v 21:38 | Karma: 19,69