Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Ještě o yntelygenci levičáků se zvláštním zřetelem na komunisty

V souvislosti s kanadským "výzkumem" o inteligenci lidí podle jejich pravolevého zaměření, o kterém jsem se zmínil v předchozím blogu a o kterém psali i jiní blogeři, se vyrojili zejména příznivci komunistů a všem okatě předváděli, jak je to s jejich inteligencí doopravdy.

Nejprve bude dobré říct si, co to vlastně inteligence je. Na wikipedii je dobré vymezení pojmu, tož nebojme se ho použít:

Inteligence (z lat. inter-legere, rozlišovat, poznávat, chápat) je rozumová schopnost řešit nově vzniklé nebo obtížné situace; schopnost učit se ze zkušeností; schopnost přizpůsobit se; schopnost správného určení podstatných souvislostí a vztahů, pomocí nichž řešíme nové problémy a orientujeme se v nastalých situacích.

Pro někoho může být tento odstavec již příliš složitý na to, aby se v něm správně zorientoval a pochopil ho. Proto si dovolím zestručnit smysl do jednoduchých, ale hlavně úderných hesel. Inteligentní člověk tedy umí:

  • poučit se ze svých i cizích chyb
  • pochopit souvislosti mezi věcmi

Jak to funguje v praxi? Například, čteme-li předvolební program nějaké politické strany, musíme se ptát nikoliv zda, ale JAK chce své sliby strana splnit. Protože zjistíme-li jak lze slib splnit, můžeme následně usuzovat, zda může k jeho splnění dojít. Kdo dokáže sesmolit předvolební program, který čtenáře zaujme, nemůže být hloupý. Protože však předvolební sliby většinou neobsahují způsob splnění (jak), je zjevné, že tvůrci programu vědí, že dané sliby jsou nesplnitelné. Čímž autoři takovýchto programů ze sebe dělají bezpáteřní hajzly a lháře. Podívejme se tedy na poslední předvolební program komunistů, čím nám vyhrožují, že by rádi splnili.

1. Nová pracovní místa, omezení propouštění zaměstnanců, zvýšení minimální mzdy, podpora zaměstnanosti ve veřejných službách (rozuměj neproduktivních).

Není sporu o tom, že mít jistou práci a takový příjem, který mi pohodlně pokryje náklady na bydlení a obživu je jistě příjemné. Na druhé straně si musíme přiznat, že hodně lidí prostě neodvede práci v hodnotě 14 000 Kč, kteroužto částku považují komunisté za minimální. Jaký to může mít důsledek? Tyto lidi soukromý sektor nezaměstná. Pokud k tomu ještě více přitvrdí státní či odborářská buzerace při propouštění líných nebo neschopných pracovníků, soukromý zaměstnavatel bude ještě opatrnější při zaměstnávání lidí. Nebo na to rezignuje a zařídí se jinak (v obou případech poklesne počet pracovních příležitostí v soukromém sektoru). Jak to mohou řešit komunisté? V otevřené ekonomice se soukromými zaměstnavateli prakticky nijak. Takže komunistům nezbude, než vystoupit z EU a uzavřít či výrazně sešněrovat ekonomiku. Protože soukromníci nebudou chtít zaměstnat za takových podmínek rostoucí armádu nezaměstnaných, budou komunisti opět znárodňovat (bez náhrady, tedy opět krást, jinak by to ekonomicky neutáhli). Budou muset zvýšit zdanění, protože jinak nebudou prostředky na zaměstnance ve veřejných službách. Chcete to? Já ne. Už to tu jednou bylo a vedlo to k úpadku. Já se poučil z chyb.

2. Zvýšit důchody garantované státem, zastavit zvyšování věkové hranice odchodu do důchodu, zvýšení rodičovského příspěvku.

Já osobně přeju důchodcům co nejvyšší důchody a co nejdelší důchod. Ale jsem schopen to utáhnout? Naděje na dožití dnes dosahuje věku přibližně 77-78 let. Musíme si uvědomit, že dnes jsou to lidé, kteří prožili své dětství (tedy i podstatný vývin) během války a krátce po ní. Tedy nic moc podmínky pro zdravý vývin, potravin bylo málo a byly na lístky. Jaký trend můžeme očekávat dál? Další prodlužování průměrného věku dožití v důsledku nástupu lépe živených generací, nebo naopak opětovné zkracování věku v důsledku přežranosti? Já nevím, ale je lepší prozatím sázet na tu "horší" variantu, tedy na další prodlužování věku. Co z toho nutně plyne? Nárůst počtu důchodců. Největší nářez nastane zhruba za dvacet let, až začnou silné populační ročníky "Husákových dětí" odcházet do důchodu. Už dnes je 1,77 důchodce (starobních 2,2) na jednoho plátce důchodového pojištění. Průměrný starobní důchod je zhruba 10,5 tisíce. Zvýšením minimálního důchodu na slibovaných 10 tisíc dojde nutně k nárůstu průměrného důchodu, tedy pokud nedojde k naprosté nivelizaci důchodů. Počítejte se mnou: již dnes musíte odvést z průměrné mzdy (+ to, co platí místo vás zaměstnavatel, na což stejně musíte vydělat svou prací vy) více než 4700 na starobního důchodce. Další peníze na ostatní důchody. S růstem počtu důchodců na jednoho plátce pojistného a s růstem výše důchodu prudce poroste i částka, kterou bude muset každý plátce zaplatit. Pokud bude navíc k tomu rozdělovat stát rodičovské příspěvky namísto úlev na dani, i o tuto částku vzrostou vaše odvody státu. Domníváte se, že to za vás bude platit zaměstnavatel? Z čeho? No jedině z toho, co mu svou prací vyděláte, jinak to nefunguje. Jak to mohou komunisti splnit? Můžete reálně očekávat pokles čisté mzdy a růst odvodů státu. Budete-li mít malé děti, stát vám přispěje, starší děti však budou muset živit oba rodiče a bude to ještě drsnější, než teď. Chcete to? Já ne. Umím počítat a dávat si dohromady 2 + 2.

3. Stavět levné byty, regulovat nájemné na maximálně 45 Kč za metr čtvereční + větší ochrana nájemníků, podporovat ze státních peněz hypotéky a novomanželské půjčky.

Proč by ne, bylo by to hezké. Taková půjčka od státu - je to terno, žádný úrok atp. Kdo to zaplatí? No daňový poplatník. Myslíte, že to zaplatí bohatí a firmy? Nenechte se vysmát. Bohatí přesunou své příjmy jinam, firmy budou mít nižší zisky v důsledku předchozích opatření, tedy nutně odvedou i nižší daně. Nebo že by se komunisti opět vrátili k modelu, že firmě seberou prakticky vše, co firma vydělá? Pak ale čekejte houfné bankroty či stěhování firem jinam, prudký nárůst nezaměstnanosti a celkovou bídu. Všechno nějakým způsobem (který však nemusí být pro vás zcela transparentní) zaplatíte vy, kteří pracujete, nikdo jiný.

Také by se mi líbilo bydlet za nějakých 45 Kč za metr v nájmu. Představte si však, že v Praze je průměrná cena bytu, pokud ho kupujete, nějakých 54 tisíc. V přepočtu na navrhovaný regulovaný nájem se jedná o návratnost v horizontu 100 let (a to jste si nevzali půjčku, ale zaplatili jste to celé rovnou). Na nějaké opravy zapomeňte, nebude z čeho. Ani v mnohem levnější Ostravě si nepomůžete, tam to vychází v přepočtu na 29 let. Náklady na pořízení bytu se měly vrátit do 20 let, jinak nemá taková investice smysl. Kdo může za takových podmínek vlastnit byty? Jedině stát. Myslíte si, že komunisti při tak dlouhé návratnosti převzaté domy vyplatí? Ani omylem, opět je ukradnou. Z částky 45 Kč za metr padne minimálně čtvrtina na průběžnou údržbu, pokud má dům vydržet více než zhruba 20 let a je v perfektním stavu. Se stářím domu roste i nutná cena údržby. Věříte tomu, že komunisti dokáží postavit nový byt tak levně (jinak by k nákladům za údržbu ještě museli přičíst náklady na výstavbu), nebo po dobu 20 let bezúdržbový ve vysoké kvalitě za nějakých 10 800 za metr? Já tomu nevěřím ani omylem. V takovém domě bych se docela bál bydlet. Leda zemljanka by vyšla levněji, ovšem záchod by byl venku mezi keři a koupelna v blízkém potoku.

Ať se na to dívám z jaké chci strany, stále mi vychází, že komunistické sliby lze splnit jen uzavřením hranic, krádeží majetku a obnovením diktatury. Kdo věří tomu, že takové sliby lze uskutečnit i bez jmenovaných hrůz, má dost pochybnou inteligenci. Kdo chce tyto hrůzy uskutečnit, nemá zase morálku. Už vidím, jak se na mě zase komunisti vrhnou se svými údernými hesly pro yntelygenty a hromadou lží o systému před rokem 90. Jak poznamenal jeden diskutér - tak, jako já mám potřebu dýchat, komunista má potřebu lhát. No co jiného od nich lze čekat, že? Komunista je něco jako drogový dealer - naslibuje hory, doly, světlé zítřky a život v rauši, ale ve skutečnosti člověka zotročí a zbaví svéprávnosti za vlastní osud. Děkuji, nemám zájem.

Takže se těším na dobu, až se naplní tyto body jejich programu:

Důsledný odpor proti všem formám terorismu, včetně státního, zvláště těm, které se obracejí proti nevinným lidem - komunisti jednoznačně prokázali, že se obracejí proti nevinným lidem. Po válce je popravovali, později pak zavírali a jinak perzekuovali.

Iniciovat, podporovat, prosazovat aktivní opatření směrující k potírání jakýchkoli projevů extremismu, včetně nulové tolerance fašismu - snad se dočkáme nulové tolerance i vůči extremistické KSČM.

Autor: Zbyšek Hlinka | pondělí 13.2.2012 22:30 | karma článku: 24,57 | přečteno: 1258x
  • Další články autora

Zbyšek Hlinka

Babiš si dělá ze svých voličů legraci

Nebo spíš jeho marketingový tým, který má na starosti sociální sítě. Ale předpokládám, že Babiš ke zveřejňování postů na sociálních sítích dává souhlas a že prohlédne aspoň fotky, když už může třeba mít problém s ...

26.2.2024 v 17:58 | Karma: 26,83 | Přečteno: 799x | Diskuse| Společnost

Zbyšek Hlinka

Izrael prý kosí velení Hamásu. Opravdu?

V jednom článku na iDnes je vypsán celkem dlouhý seznam jmen klíčových lidí Hamásu, které se Izraelcům podařilo zabít a pár dalších jmen, které jsou na seznamu. Mám však určité pochybnosti...

19.10.2023 v 21:37 | Karma: 24,07 | Přečteno: 697x | Diskuse| Společnost

Zbyšek Hlinka

Bohemian Rhapsody – aneb česká tragédie

Původní text je poněkud ponurý. Řekl jsem si tedy, že bych mohl zkusit přepsat text do češtiny na nějaké veselejší téma. Například jako parodii na naše úřady...

17.9.2023 v 15:34 | Karma: 11,54 | Přečteno: 686x | Diskuse| Poezie a próza

Zbyšek Hlinka

Pochod hrdosti plešounů

Hádejte, proč mám na fotce klobouk? Kdo si tipnul, že jsem jedním z nich, pak vyhrál! Sice v soutěži, ve které je jedinou odměnou pocit vlastního uspokojení, ale to vám musí stačit, holoto jedna!

17.8.2023 v 21:38 | Karma: 19,69 | Přečteno: 369x | Diskuse| Společnost

Zbyšek Hlinka

Kolektivní vina v podání státních úřadů

Objevilo se zde několik článků podivujících se nad zákazem vystoupení ruských občanů u nás, konkrétně tenistky Anastasii Pavljučenkové a operní pěvkyně Anny Netrebko. Hledejme detaily...

30.7.2023 v 16:37 | Karma: 27,46 | Přečteno: 743x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Záchranka na maratonu ošetřila 52 běžců po kolapsu, do nemocnice museli čtyři

5. května 2024  13:30,  aktualizováno  17:53

Záchranáři na Pražském mezinárodním maratonu ošetřili 52 běžců, vesměs po kolapsu. Informovali o...

V německém Magdeburgu strhl vichr skákací hrad i s dětmi do Labe

5. května 2024  17:45

V německém Magdeburgu v neděli poryv větru strhl do Labe skákací hrad, na kterém se bavilo několik...

Ruští úředníci utíkají z Ukrajiny, nedočkali se slíbené raketové kariéry

5. května 2024  17:34

Ruští úředníci, kteří v počátcích invaze odešli na výzvu Kremlu pracovat na okupovaná území na...

Absurdita blahobytu. Miliardy porcí jídla končí v koši, nejvíc plýtváme doma

5. května 2024

Premium Přestože existují potravinové banky, kam míří neprodané jídlo ze supermarketů a řada hotelů,...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 471
  • Celková karma 26,83
  • Průměrná čtenost 2082x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli