Jak na seznamku

Máme šťastně po volbách, nastal opět čas pro nějaké odlehčenější téma. Jsa opět svoboden, pokouším se čas od času seznámit. Protože se v mém okolí nevyskytují ženy přiměřeného věku, zkouším někdy i inzeráty na seznamce. Jenže, jak napsat inzerát tak, aby se chytla právě taková, jakou hledám? Aneb - jak a čím lze zaujmout ženu, aniž by se člověk musel zásadním způsobem přetvařovat?

Zkoušel jsem různá znění inzerátů, ale stále jsem nemohl přijít na to, co by mohlo zabrat. Tedy, aniž bych v tom inzerátu vyloženě lhal, to by se nakonec velmi snadno mohlo obrátit proti mě. Takže namísto podvodného vábení a pábení jsem se pokusil dát do inzerátů trošku vtipu, ale v podstatě pravdivého. Hm, tedy to, co za vtip považuju já. Takže jsem inzerci protentokrát pojal poněkud "vědecky". Děvčata jistě prominou, jsem prostě jen chlap - s tím už se nic nenadělá. Založil jsem si tedy 6 různých účtů a podal 6 inzerátů - najednou, ale tak, aby nebylo snadno poznatelné, že jsou od jednoho člověka. Což znamená, že jsem nemohl na profil ani do inzerátu umístit svou fotku. Inzeráty jsem nechal vystavené přibližně týden. Zde jsou jejich texty i s "naměřenými" výsledky.

1. Hledám ženu (nekuřačku), která se umí radovat ze života a netrpí bludnou představou, že za její štěstí je zodpovědný někdo jiný.
Návštěv profilu: 30  (z toho 2 muži)
Odpovědí: 6, z toho 1 rande

2. Bytový kocour se svým nízkoúdržbovým a soběstačným páníčkem, čistotní (oba), odčervení a bez blech, hledají zdravě štíhlou nekouřící paničku z Prahy, která by nás chtěla chovat a drbat.
Návštěv profilu: 23
Odpovědí: 1

3. Plešatějící páprda pokrytý plnovousem pozná pěknou prima partnerku (původně psáno pannu - pitomosti promazány) přiměřené postavy pro potulky pražskými pohostinstvími. Pivním pípám posílám pochvalu, pupky pěkně porostou. Po pití piva přijde přirozeně polibek. Prohlédni profil, pošli podobenku.
Návštěv profilu: 10
Odpovědí: 0

4. Nebojíš se takových nezdravostí, jako je pečené vepřové koleno s pivem a máš smysl pro humor? Pokud k tomu umíš i zpívat, můžeme zkusit duet.
Návštěv profilu: 11
Odpovědí: 1

5. Kdo se bojí, nesmí do lesa. Mám strach oslovit tě na ulici, co kdybys mě majzla kabelkou. Ale pokud ti budu sympatický (a naopak), půjdu s tebou i na procházku.
Návštěv profilu: 27
Odpovědí: 0

6. Vousatý praštěný ajťák hledá pro dlouhodobý vztah ženu, která dokáže překousnout nedostatek romantiky, ale ocení spolehlivost a svérázný smysl pro humor.
Návštěv profilu: 17
Odpovědí: 4, z toho 1 rande

Tak - teď to víte. Pokud tento blog bude číst některá z těch, která inzeráty četla, pak bych ji rád přesvědčil o tom, že se nejedná o blamáž, ale přístup potrhlého intelektuála (a k dovršení všeho ještě i programátora) k problému.

Samozřejmě jsem řešil i problém, pokud by mi nějaká žena odpověděla na víc než jeden inzerát (nestalo se). Prostě bych přiznal barvu, že se už známe odjinud. Přemýšlel jsem ještě o tom, že sečtu návštěvy profilu a udělám si statistiku, kolik profilů si jedna žena průměrně prohlédla. Nakonec jsem byl nevědecky líný, takže jsem sledoval pouze ty, které na inzerát reagovaly. No, sledoval - přibližně. Myslím, že žádná nenavštívila všechny mé profily - tedy zaujaly ji jen některé inzeráty.

Velmi jsem byl zvědavý na úspěšnost inzerátu 3 - nakonec dopadl katastrofálně. Patrně se jedná o specificky mužský humor, který ženy málokdy ocení. Aspoň teď vím, čemu se mám propříště vyhnout.

Trocha další statistiky. Z odpovědí, které mi došly, byly některé mimo Prahu, takže jsem je rovnou odmítl. Několik dalších odpovědí dopadlo tak, že buď jsem já nebyl její typ (po zaslání své podobizny), případně naopak. Děvčata, jakkoliv tvrdíte cokoliv o tom, že na vzhledu nezáleží, ale podstaná je duše - v drtivé většině případů to není pravda. Na vzhledu záleží, a to dost, z obou stran. Zkrátka, dost žen má při prvním dojmu problémy s fousy nebo pleší - jak jsem postupně vypozoroval. Abyste věděly, mně se také nelíbí velká prsa nebo mužský sestřih. Ale pokud by jiné vlastnosti byly zajímavé, dokázal bych se s těmito handicapy nějak vyrovnat.

K mému překvapení byl nejúspěšnější inzerát 1 - bylo z toho i jedno rande, na kterém jsem se dozvěděl, že jsem jí k odpovědi vyprovokoval svou drzostí. Zdá se, že zabírají spíše ofenzivní inzeráty, až přidrzlé. Nakonec se uskutečnilo rande se dvěmi ženami. Přestože v jednom případě jsem se nakonec neukázal být vysněným ideálem a ve druhém jsme se neshodli na představě budoucnosti (budu optimisticky věřit, že mi říkaly pravdu), byla obě setkání určitě zajímavá a inspirativní.

Tak, nezadaní pánové, co z toho plyne? No, závěry si vyvoďte sami.

Autor: Zbyšek Hlinka | pondělí 31.5.2010 20:33 | karma článku: 21,39 | přečteno: 3882x
  • Další články autora

Zbyšek Hlinka

Důchodci, i vám Babiš lže

7.5.2024 v 22:18 | Karma: 22,00

Zbyšek Hlinka

Pochod hrdosti plešounů

17.8.2023 v 21:38 | Karma: 19,69