Izrael prý kosí velení Hamásu. Opravdu?

V jednom článku na iDnes je vypsán celkem dlouhý seznam jmen klíčových lidí Hamásu, které se Izraelcům podařilo zabít a pár dalších jmen, které jsou na seznamu. Mám však určité pochybnosti…

Článek najdete zde. Tak dumám, do jaké míry Izraelští znají učení islámu. To učení totiž říká, že pokud padnete v boji za islám, máte u Alláha velké plus a jdete rovnou do nebe, kde budete mít k dispozici 7 panen (platí pro muže, ženami se Korán v tomto směru tak nějak nezabývá). Tolik vyprávěnky. Jiné vyprávěnky (například zde) vyprávějí o tom, že islám nemůže nikdy ospravedlnit smrt nevinných lidí. Podívejme se tedy na to, co lze najít v Koránu o boji za islám a co na téma nevinných lidí. Odkazy jsou uvedeny číslem súry a verše podle překlady A.R.Nykla. Jistě se může najít někdo, kdo uvede verše s opačným vyzněním. Pak platí zásada, že novější vidění „přebíjí“ to starší. Jinými slovy, platné je to, co zaznělo v čase později.

Boj za islám:

2:154 A neříkejte o těch, kdož byli zabiti na stezce Boží: „Jsou mrtvi!“ Nikoliv; oni živi jsou, avšak vy to netušíte.

3:157 A vskutku, kdybyste byli zabiti na cestě Boží nebo zemřeli, je odpuštění Boží i milost Jeho lepší než to, co shromažďujete.

3:169 A nepokládej ty, kdož na stezce Boží byli zabiti, za mrtvé! Naopak, oni jsou živí a u Pána svého odměnu svou užívají  170 a radují se z toho, co Bůh jim z přízně Své uštědřil, a radují se, že ti, kteří je následují, avšak dosud se k nim nepřipojili, nemusí se ničeho obávat a nebudou zarmouceni.

3: 195 A Pán jejich je vyslyšel: „Nedopustím věru, aby se ztratil skutek jediný, který kdokoliv z vás učiní, ať je to muž či žena, vždyť jeden k druhému patříte. A těm, kdož se vystěhovali a byli z domovů svých vyhnáni a na cestě mé strádali a bojovali a byli přitom zabiti, těm věru vymažu špatné činy jejich a uvedu je do zahrad, pod nimiž řeky tekou.“ To bude odměnou od Boha - a Bůh zajisté má u Sebe odměnu nejkrásnější.

4:74 Nechť tedy bojují na stezce Boží ti, kdož kupují za život pozemský život budoucí! A těm, kdož bojují na stezce Boží a budou zabiti či zvítězí, těm dáme odměnu nesmírnou.

22:58 A těm, kdož vystěhovali se na cestě Boží a potom byli zabiti anebo zemřeli, Bůh věru uštědří podíl překrásný, neboť Bůh nejlepší je z uštědřovatelů.

47:4 A když se střetnete s nevěřícími, udeřte je do šíjí, a až jim způsobíte úplnou porážku, pevně je spoutejte! A potom je buď omilostněte, anebo je propusťte za výkupné, pokud válka neodloží své břímě. A tak budiž! Kdyby Bůh chtěl, pomohl by si sám proti nim, avšak nečiní tak proto, aby vás jedny druhými podrobil zkoušce. A Bůh nedopustí, aby se ztratily skutky těch, kdož byli zabiti na cestě Boží.

Jak je z citací patrné, boj za islám je svatý a žádná oběť není marná, padlý dojde své odměny. Stejně je chápáno vyhnání z domovů svých a opět boj za zpětné získání svého domova. V rámci historického kontextu daného území je možné chápat rozdělení území na Izrael a Palestinu (Gazu) jako „vyhnání z domovů svých“ a hle, v Koránu najdeme naprosto jednoznačný text, jak s takovou situací naložit. A že k tomu vedly nějaké důvody úzce spojené s terorismem? A koho z „bojovníků za svobodu“ to zajímá?

A kdo je nevinný? V překladu se spíše setkáme s pojmem nespravedlivý, a takový nikdy není nevinný.

2:193 A bojujte proti nim, dokud nebude konec svádění od víry a dokud nebude všechno náboženství patřit Bohu. Jestliže však přestanou, pak skončete nepřátelství, ale ne proti nespravedlivým.

5:51 Vy, kteří věříte! Neberte si židy a křesťany jako přátele, neboť oni jsou si přáteli jedni druhým. Kdokoliv z vás se s nimi přátelí, ten stane se jedním z nich a Bůh věru nepovede lid nespravedlivý.

3:151 Vrhneme v srdce těch, kdož nevěří, hrůzu za to, že přidružili k Bohu něco, k čemu On neseslal žádné zplnomocnění. A útulkem jejich bude oheň pekelný - a jak hnusný bude příbytek nespravedlivých!

4: 92 A nehodí se, aby věřící zabil věřícího, leda omylem. A kdokoliv zabije omylem věřícího, vykoupí se propuštěním věřícího otroka a zaplacením odškodného rodině zabitého, ledaže ta je dá jako almužnu. Jestliže byl zabitý z lidu vám nepřátelského, avšak věřící, vykoupíte se propuštěním věřícího otroka. Byl-li z lidu, mezi nímž a vámi je smlouva, vykoupíte se zaplacením odškodného jeho rodině a propuštěním věřícího otroka. Kdo však nenajde prostředek k tomuto, nechť se postí dva po sobě následující měsíce na pokání před Bohem. A Bůh je vševědoucí, moudrý.

Můžeme vidět, že ve „svaté“ válce proti nepřátelům je možné zabít i věřícího (= muslima). Je to sice mrzutost, ale věřící dojde podle textů výše své oprávněné odměny a vrah se může z takové mrzutosti celkem levně vykoupit. To je důkaz, že není pravda, že „islám nemůže nikdy ospravedlnit smrt nevinných lidí,“ jak se píše v článku z druhého odkazu. Nevěřící nebo žid je vinen (nebo nespravedlivý, chcete-li) prakticky vždy. A někoho takového není problém kdykoliv zabít. Tedy podle učení islámu…

A na závěr si ještě připomeňme vztah Mohameda k židům z jeho posledního (tedy platného) období:

5:82 A věru zjistíš, že lidé, kteří jsou největšími nepřáteli věřících, jsou židé, a ti, kdo k Bohu přidružují; a zjistíš, že lidé, kteří jsou největšími přáteli věřících, jsou ti, kdož říkají: „Jsme křesťané!“

Súra 5 patří mezi poslední, které Mohamed „zjevil“ svým následovníkům, tedy ruší vše předchozí, co je s tímto tvrzením v rozporu. Pikantní na věci je i to, že Mohamed sice označuje křesťany za přátele, jedním dechem však i za největší nepřátele spolu s židy (protože přidružují Syna k Otci – kdo neví, nechť se spokojí se slovy „přidružování k Bohu“, což je křesťanské pojetí Ježíše jako Syna Božího).

Závěr? S ohledem na citované považuji za „geneticky“ dané, že po zničení Hamásu povstanou noví „hamásové“, a možná ještě horší, pokud Izrael toto hnízdo terorismu zcela nerozpráší. A pokud ho rozpráší, dostane se mu takové reakce (zejména od islámských zemí, ale také od zemí ovládaných multikulti progresivistickou levicí), že z této situace tak jako tak Izrael nevybruslí se ctí. Prostě Židé jsou v pasti stejně, v jaké byli po dlouhá staletí dříve.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zbyšek Hlinka | čtvrtek 19.10.2023 21:37 | karma článku: 24,07 | přečteno: 700x
  • Další články autora

Zbyšek Hlinka

Důchodci, i vám Babiš lže

7.5.2024 v 22:18 | Karma: 19,71

Zbyšek Hlinka

Pochod hrdosti plešounů

17.8.2023 v 21:38 | Karma: 19,69