Dítě musí s výměnou plenky souhlasit, poučují experti rodiče

Mno, experti... Dumám, v čem asi tak mohou být experti. Asi ve vymýšlení totálních hovadin, to jde některým expertům opravdu velmi dobře. Tito experti jsou z Austrálie, tedy nápad vznikl nejspíš z překrveného mozku. 

Není divu, když jsou vzhůru nohama. Žít takto setrvale, taky by mi nejspíš ruplo v palici.

Povídání o tomto nápadu najdete například zde. Cituji nejvydařenější nápad:

"Organizace dále považuje za nepřípustné, pokud rodiče začnou dítěti plenku vyměňovat ve chvíli, kdy si hraje. Obzvlášť novorozeňata totiž nemají ráda, když je někdo při jejich činnosti vyrušuje. "Mluvte s dětmi o tom, co se chystáte provádět, a nebojte se je požádat o součinnost," píše se v seznamu rad, který odborníci zveřejnili."

Novorozence jsem už několikrát viděl. V podstatě jen spí, jí, nebo ... *e*e. Nevšiml jsem si žádné komunikace ani součinnosti. Součinnost je možná až od chvíle, kdy človíček zvládl základní koordinaci svého tělíčka - což novorozenec neumí. Experti asi viděli novorozence jen na obrázku.

Dobře, pokud máme vyžadovat souhlas k přebalení, je třeba mít ho písemný a stvrzený podpisem. Co když třeba bude nutné přebalit dítě někde venku, půjde kolem pracovnice sociálky a nabyde dojmu, že souhlas k přebalení nebyl dítětem udělen? Bez podepsaného papíru si neškrtnete. Dítě neumí psát, tak bude stačit otisk prstu namočený v pleně. V takové situaci si můžete říct, že bude lepší s dítětem vůbec nechodit ven. Pak ale na vás vlítne sociálka, že dítě týráte...

K tomu mě ovšem napadá dost zásadní paralela. Jdete si takhle klidně po ulici a najednou vidíte člověka, který se válí na zemi. Kolem něj je parta mladíků, kteří do něj kopou. Řeknete si - zavolám policii. Ale můžete? Co když si jen tak hrajou a toho člověka na zemi to baví? Nikdy nemůžete vědět, zda ten člověk na zemi není třeba masochista a kopání si užívá. Ano, začínáte tušit správně - od bitého je třeba si vyžádat souhlas s tím, že můžete zavolat policii na jeho ochranu. Zde se už bez podepsaného souhlasu neobejdete vůbec, protože jinak budete riskovat, že kopající před soudem vypoví, že jste od nikoho žádný souhlas k zavolání policie nedostali a bručet půjdete vy. Jen teď dumám, jak narychlo získat ten souhlas a nedostat při tom na budku také...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zbyšek Hlinka | pátek 2.7.2021 15:07 | karma článku: 37,28 | přečteno: 1642x
  • Další články autora

Zbyšek Hlinka

Důchodci, i vám Babiš lže

7.5.2024 v 22:18 | Karma: 22,00

Zbyšek Hlinka

Pochod hrdosti plešounů

17.8.2023 v 21:38 | Karma: 19,69