Chlastem k likvidaci koronaviru

Protože se stejně už o ničem jiném nepíše, neporuším tradici a vědecky rozvinu námět z předchozího blogu. Tam jsem psal o tom, že vláda by měla nařídit nepřetržitou otvíračku hospod, nikoliv jejich zavření.

No nic, nikdo jim to zjevně nevyřídil.

Protože ne každý je tak vzdělaný jako já, vysvětlím vám to laicky vědecky. Každý virus má nějaký obal, který je klíčový - funguje jako klíč pro vstup do buňky. Buňka má zase na svém obalu taková dvířka, která lze odemknout jen správným klíčem. A tak virus, který má správný klíč (obal), si ta dvířka umí otevřít a vstoupit do buňky. No a tam páchá neplechu - zběsile se množí, rychleji, než lidstvo.

Obal koronaviru je tukový. Proto vám lékaři doporučují mýt si často ruce mýdlem, protože mýdlo naruší obal viru a ten pak nemá jak se dostat do buňky. Prostě ztratí klíč od dvířek. A jak jsem psal v minulém blogu, totéž udělá i líh - naruší obal viru. Jakmile se dostane virus do krve, není už jiné obrany, než chlastat, chlastat a chlastat. Já beru úkol zodpovědně a po jakémkoliv zakašlání začnu likvidovat všechny viry, které se mi dostanou do krve. Ostatně mou zodpovědnost můžete posoudit sami:

Výsledek je znát - žádný koronavirus nemám a pokud snad ano, pak se bojácně krčí někde v koutku a bojí se vystrčit růžky.

Zato děvčata v tomto videu to nevzala tak odpovědně jako já, a teď trpí. A trpí dvojnásob, protože dle jejich výpovědi na ně peče i úřad (v jejich případě hygiena). V jejich případě bylo volání na hygienu nejspíš zbytečné, ale: z videa plyne ponaučení - na úřad se netelefonuje, úřadu se píše. Ideálně datovou schránkou (hle, toto jsou přesně situace, ve kterých se datová schránka vyplatí i pro občana, zřízení schránky je zdarma, zasílání dopisů na úřad také), protože takto splní svou povinnost (případně pocit povinnosti) vůči úřadu a jak si s tím úřad dál naloží, je jeho věc. Ale už vás nikdo neobviní z toho, že jste svůj stav tajili, protože máte ověřený doklad, že jste se o něco pokusili (jen je třeba zprávy zálohovat). Telefon se nepočítá, pokud si hovory nenahráváte.

Tak, a je třeba načít další lahev...

Autor: Zbyšek Hlinka | čtvrtek 19.3.2020 20:20 | karma článku: 15,69 | přečteno: 432x
  • Další články autora

Zbyšek Hlinka

Důchodci, i vám Babiš lže

7.5.2024 v 22:18 | Karma: 22,00

Zbyšek Hlinka

Pochod hrdosti plešounů

17.8.2023 v 21:38 | Karma: 19,69