ANO - hnízdo jedovatých (rozuměj: prolhaných) zmijí

Není to tak dlouho, co Babiš a někteří další z ANO vyhlašovali, že ANO bude konstruktivní opozicí a nebudou na všechno apriori říkat ne. A hle, sněmovna se dostala sotva k volbě svého předsedy a ANO se už snaží vše bojkotovat.

Stále ještě ministr Havlíček by chtěl být (nominaci přijal, nelze to tedy nijak okecat) předsedou sněmovny. Ajajaj, co ústava? Ta jasně říká v článku 32:

"Poslanec nebo senátor, který je členem vlády, nemůže být předsedou či místopředsedou Poslanecké sněmovny nebo Senátu ani členem parlamentních výborů, vyšetřovací komise nebo komisí."

Netuším, co na tom poslanci za ANO nechápou, tento text je velmi jednoznačný. ANO si zjevně ze zákonů nic nedělá a tedy nemá žádný problém ani s obcházením ústavy. K čemu tedy máme zákony?

Zde ministr Havlíček prohlásil:

"Odcházíme se vztyčenou hlavou. Řekli jsme, že to nebudeme cíleně prodlužovat. Musíme se tak připravit na to, být férovou, ale tvrdou opozicí."

A už prodlužují naprosto neférově volbu předsedy sněmovny, jak se blíže rozebírá zde.

""Přípustná a hlavně i zdravá" je Havlíčkova kandidatura také podle předsedkyně poslaneckého klubu ANO a dosavadní ministryně financí Aleny Schillerové. Argumentovala stanoviskem ústavního právníka Jana Kudrny, podle něhož ústava kandidaturu člena vlády na funkci ve vedení Sněmovny přímo nevylučuje."

Možná ústava nevylučuje Havlíčkovu kandidaturu, ale jasně a zřetelně vylučuje možnost jeho zvolení, dokud je ministrem. Leda by do volby stihnul podat demisi a prezident ji stihnul přijmout, což myslím není reálné. Takže k čemu má být nějaká kandidatura? Jak dlouho byla Schillerová členem vlády, že nechápe ani zcela jasnou a jednoznačnou řeč (v tomto případě) ústavy? Na mě to působí tak, že ANO je už tak prolezlé Babišovo lhaním, že jeho poskoci nejsou schopni vnímat pravdu reality.

Dále ta naprosto mimózní paní prohlásila:

"Jsem přesvědčena, že Karel Havlíček je nejlepším možným kandidátem na tuto funkci. Vždycky platí, že předsedu poslanecké sněmovny obsazuje nejsilnější koaliční nebo nejsilnější opoziční strana. V žádném volebním období to nebylo jinak."

Kromě skutečnosti, že ústava takovou volbu neumožňuje je třeba připomenout, že předsedou poslanecké sněmovny v předchozím volebním období byl Radek Vondráček, člen hnutí ANO. Tedy buďto ta "jen obyčejná ženská" naprosto sprostě lže, nebo je už natolik mimo realitu, že by si jí měli začít všímat jistí specialisté (zde nemám na mysli policejní).

"Na podporu Havlíčkovy kandidatury vystupovali i další straničtí kolegové z vlády i poslaneckého klubu. „Volební komise svým usnesení popírá ústavu,“ prohlásila mimo jiné dosavadní ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová."

Teď nevím, zda se mám smát, nebo brečet. Kdo popírá ústavu je právě hnutí ANO. Dostálová je tedy další nebetyčná lhářka nebo mimoňka. Vyberte si.

A máme tu ukázku, jak se bude celé ANO chovat v budoucnu - předpovídám, že se budou snažit do všeho házet vidle a pokusí se rozbít vše, co bude možné rozbít. To je moje "vize" o férové opozici v jejich podání.

Autor: Zbyšek Hlinka | středa 10.11.2021 20:46 | karma článku: 30,05 | přečteno: 803x
  • Další články autora

Zbyšek Hlinka

Důchodci, i vám Babiš lže

7.5.2024 v 22:18 | Karma: 22,00

Zbyšek Hlinka

Pochod hrdosti plešounů

17.8.2023 v 21:38 | Karma: 19,69