Volič je hloupý…

   Zatím to tady nikdo nenapsal, tak to musím napsat já. Volič je hloupý. Volič nepoznal dobrodiní zdravotnických poplatků. Jako by nepoznal ty pozitivní efekty.

   Tak třeba volič neocenil prázdné ordinace. Díky reformě se lidé naučili léčit v zaměstnání. S nějakou žloutenkou a podobnýma prkotinama už neotravují lékaře.

   Hloupí voliči vůbec si neuvědomují, jak poplatky zlepšují rozpočet. To vidí jen lékárníci a majitelé ordinací.

Podobně by mohl stát ušetřit na úřadech práce, kdyby tam zavedl regulační poplatek. Nebo kolik by se ušetřilo vzduchu, kdyby se zavedl poplatek za dýchání vzduchu. A jak by se snížilo opotřebovávání chodníků, kdyby se zavedl poplatek za chození.

   Voliči nechápou ani dobrodiní školného. Kdyby se zavedlo školné, tak školy opustí plno flákačů a uvolní se místo chudým nadaným studentům, kterým se nepodařilo udělat přijímačky lépe, než těm flákačům.

   Anebo s tím radarem. Výrobci radaru a raket varují, že Amerika je ohrožena, že by se měl někde ve světě vybudovat nějaký terč, ale náš hloupý volič to nechápe.

   S geniálními nápady to je vůbec těžký. Tak například na dobrodiní rovné daně na Západě přišlo jen pár ostrovů. Z nich je největší Island. Díky tomu je Island vyhledáván investory, třeba Hradec Králové tam s vysokým profitem zhodnocuje svoje úspory.

Někde jsem slyšel, že poplatek stojí asi tolik, jako jedno pivo v hospodě. Ani to voliči na reformě neocení, jak je to pivo laciný.

Autor: Václav Hlavatý | sobota 1.11.2008 17:50 | karma článku: 19,25 | přečteno: 1333x
  • Další články autora

Václav Hlavatý

Referendum o Evropské unii

3.10.2017 v 22:06 | Karma: 17,56

Václav Hlavatý

RVHP a EU.

11.9.2016 v 10:25 | Karma: 20,97

Václav Hlavatý

Czexit, a co bude potom.

15.7.2016 v 18:31 | Karma: 22,42