Je libo trochu zábavy na televizní obrazovce?

Přijít domů, odhodit vše krásně letně zpocené do kouta a sednout si před televizní obrazovku - jaký to ideální závěr dne, nemám pravdu? Pár hrdinů namítne, že "bednu" fakt nesledují a že tam není nic zajímavého. Co je na tom pravdy?

Podívejme se do televizního programu:

 


"Naivní nezkušená dívka se na internetu seznámí s mladým mužem, ze kterého se vyklube násilník a únosce. Zoufalá matka se rozhodne svou dceru vypátrat na vlastní pěst a je odhodlaná obětovat cokoli, aby ji zachránila"

 


Povězte - nezaujal vás tento popis děje akčního filmu? Kolik takových za den například Nova pustí na televizní obrazovky? Dva? Tři? Možná pět? A v tandemu s Primou máme hned denně pětihodinnovou dávku emocí a výbuchů. Rozhodně si myslím, že není nic lepšího, než se pohodlně usadit... a přečíst si místo filmu Spojení se smrtí nějakou hezkou knížku. Proč ale nastala taková změna od dob, kdy jsme všichni (i já jako pětiletý) sledovali nekonečný Dallas a vzdychali nad nesmrtelnými kousky zloducha Džejára?

Televize už není to, co bývala, řeknou nám starší všeználkové. Dřív se jezdilo z chat a chalup o hodinu dříve, aby neutekl další díl Sanitky, dnes už i tento kultovní seriál vídáme jen v reprízách od devíti ráno. Do hlavního vysílacího času stále proudí nové a nové díly různých soukromých gynekologií, vztahových trojúhelníků a padajících letadel.

Česká tvorba se osmnáct let po pádu komunismu stále povaluje po zemi v křečích. Dosahujeme bezvadných výsledků ve výrobě večerních filmů, ale seriály stále cosi sráží dolů. A že má Ordinace v růžové zahradě obrovskou sledovanost? Mezi slepými jednooký králem.

Televize není schopna nabídnout opravdu kvalitní české seriály a nadávání na Super Star nahradilo volání po zákazu českých trapných seriálů. Odtud vítr zábavy opravdu nevane. Zahraniční seriály jsou buď naprosto béčkové, nebo naopak skvělé, ale z toho mála by jen génius sestavil televizní program, který by z televize opět udělal zábavného společníka na večery.

Estrády na Nově snad netřeba ani řadit mezi potencionální zdroje zabavení a Vašek Moravec, ač se v neděli snaží, nenaservíruje ani elementární dávku zdravé zábavy. Jeho Otázky sledují lidé jen kvůli moderátorovým skvělým kravatám a tomu, že stále existuje naděje, že někdy přijde nějaký zákonodárce, který něco kloudného řekne.

Zbývají asi jen večerní zprávy. A pak se divíme, že televize se těší nálepce "podřadného média".

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Radek Hlaváček | úterý 19.6.2007 22:09 | karma článku: 11,71 | přečteno: 951x