Vyhazovači květin vyznávají hodnoty demokratického bloku

Ne každý je dost dobrý na to, aby směl položit věnce. Podle nového pojetí demokracie se antibabišovská koalice chová už dlouho. Není důležité, co dělat, ale s kým to nedělat.

O zradu na voličích nejedná, protože místo programu mají pouze nenávist k předem označenému nepříteli. Ta totiž zůstává. Divím se, že tento jejich trik voliči ještě neprohlédli. Slíbí něco populistického, například pod heslem "Sice jsme všechno zkazili, ale právě proto nejlíp víme, jak to napravit". Když však dojde na činy nápravy, postačí, když nepřítel chce spolupracovat, tak z toho nebude nic. Kolaborací se přece nezašpiní, protože nepřítel chce vždycky všechno špatně a nesmí se podpořit žádný jeho návrh. Oni by vždycky všechno dělali jinak.

Nikdo sice nemá nic proti uctění památky obětí 17. listopadu, ale s lidmi jako Zeman a Babiš to tedy rozhodně dělat nelze. Protože jen oni jsou ti praví, co mohou rozhodovat, že od většinou tupců zvoleného prezidenta je něco takového hanebnost. A kdyby věděli, které svíčky tam položili jejich voliči, vyhodili by je taky.

Od Babiše a Zemana by odmítli přijmout i rozhodnutí o odkladu vlastní popravy. A ví, že od voličů se popravy nedočkají. Průměrní voliči totiž tolik touží být v médiích pochváleni, aby si mohli sami sebe vážit, takže je mnozí zvolí zase. A přesně tak i ti lidé, co před kamerou vyhazovali květiny řádně zvolených politiků do koše. Nikdo o nich neví, co dělají, jaké mají povolání, čeho v životě dosáhli, zejména jestli mají dobře vychované děti. Ale o náročné věci nechtějí usilovat, to média prověřovat nebudou. Připomenout nenávist před kamerou je mnohem snadnější. Divadlo navíc umožňuje kariéru se služebním postupem v neziskovkách a korporacích vedených podobnými týpky, kteří víc ocení, koho nevolili, než jestli umí i něco jiného. Jak jednoduché je demonstrovat, že právě oni jsou ti inteligentní a vzdělaní lidé, kteří natolik rozumí politice, že mají ve všem jasno.

Podle nich jen hlupáci potřebují shánět k rozhodnutí informace, a i když se nakonec rozhodnou, přesto stále pochybují, jestli jejich rozhodnutí bylo správné. Inteligenti, jako oni, mají hned jasno. Asi moc poslouchali Katapult. Hlupák váhá, oni ne. 

Autor: Jan Hink | pondělí 19.11.2018 10:17 | karma článku: 44,09 | přečteno: 3565x