Vedou všechny cesty do Říma přes Lovosice?

I z Klatov se dá dostat do Budějovic. I z Číny se mohou dostat roušky do Itálie, je však třeba mít mezisklad v Lovosicích a handrkovat se o ceně s ministerstvem zdravotnictví? Krademe zdravotnický materiál jako Němci?

Moje úvahy se opírají jen o informace v médiích. Možná všichni lžou, jedná se přece o vyjádření státních představitelů. A nejspíš také všetci kradnú.

Nejdřív zprávy o tom, že Německo si vyložilo volný pohyb zboží po EU tak, že ukradlo zásilku podobného materiálu z Číny, která byla určena pro Česko, Švýcarsko a Rakousko. Některá média, na která se obávám dát odkaz, to nazývala krádeží, IDNES psala jen o případu týkajícího se ČR a prý jde pouze o porušení smlouvy. Já bych to nazval tvůrčím výkladem přerozdělení zdravotnického materiálu. Solidarita má přednost. Německo má mrtvé, ČR ne (v den výkladu).

O Lovosicích nejdřív zpráva v TV, že policie s hejtmanem zabavila velké množství materiálu, kterou (nevím proč) nejmenovaná firma syslila ve skladu v Lovosicích a snažila se při jednání s MZ vyšroubovat cenu na několikanásobek.

Poté se ozvali Italové, že ty roušky patří jim, že se jednalo o humanitární pomoc určenou pro Itálii. Článek na idnes zde. Proč zásilky z Číny do Itálie vyžadují skladování v Lovosicích? Mně to připadá podezřelé. 

Lhal ministr Hamáček o tom, že proběhlo nějaké jednání o ceně? Udělala ČR chybu, když zabavila (zúřednila) zajištěný materiál? V obou případech zní podle mě odpověď ne. Zvlášť jestli ji k tomu opravňuje stav nouze. Nemohla vědět, že na tranzit menší části existují doklady, že se jedná o dar pro Itálii. Stejně tam měl jít jen zlomek zajištěného množství (méně než 1/3).

Je vidět, že když se mají řešit skutečné problémy, je celá EU skutečně k ničemu a jednotlivé státy na její nařízení nečekají a dělají si, co uznají za vhodné. Dost mě pobavil diskusní příspěvek k výše zmíněnému článku:

Bruno Chojka

    Švýcaři a Rakušani tvrdí, že je okradli Němci.Britové tvrdí, že je okradli Francouzi.Italové tvrdí, že je okradli Češi.Češi tvrdí, že je okradli Maďaři.Belgičané tvrdí, že je okradli neznámí překupníci.Konečně došlo na Andrejova slova.Všetci kradnú. :))

    Nominujte autora do ankety Bloger roku

    Autor: Jan Hink | pondělí 23.3.2020 10:17 | karma článku: 26,89 | přečteno: 715x