Třetí zruinování Německa v průběhu 100 let

Třetí selhání německých politiků v průběhu století. Po tom současném však bude hodně těžké se zvednout z ruin a postavit zpátky na nohy.

V první světové válce Německo prohrálo, aniž by bylo poraženo v bitvách. Už tenkrát se hovořilo o zradě politiků. Válka skončila příměřím, ale Versailleská smlouva ji proměnila v kapitulaci hůř než bezpodmínečnou. Zrada a následný úpadek byl tak hluboký, že si Němci ve 30. letech demokraticky zvolili Hitlera, a jeho úspěch byl podporován kapitálem z USA. Kdo nevěří, zkuste něco vygůglit. Já také nemám spolehlivější zdroje. Ten se zpočátku jevil jako spasitel a žít v té době v Německu, asi bychom ho zpočátku podporovali všichni.

Hitler pak opit svým úspěchem, podmíněným zbabělostí západních politiků, která je přímo svázána s jejich nezodpovědností a beztrestností, svou rozpínavostí a velikášstvím zničil Německo a výsledkem bylo jeho opětovné poválečné podřízení vítězným mocnostem. Ta nezodpovědnost a beztrestnost politiků není žádnou vadou demokracie, nýbrž její fundamentální vlastností. Po druhém zničení nebylo ponecháno nic náhodě. Kancléři západního sektoru byli jmenování jen s povolením USA a ani si nemohli bez povolení uprdnout, natož dělat politiku pro svůj národ. Byly to loutky, u kterých je nezodpovědnost a beztrestnost samozřejmá.

Německo se přesto zvedlo z ruin, snad proto, že v něm nebyly žádné práce se štítící osoby. Dosáhlo takové ekonomické síly, že hrozila její transformace i v sílu politickou. Proto má být zdecimováno potřetí záplavou ekonomických uprchlíků. Najaté loutky hrají stále svou roli, jako někteří naši herci hrají role ministrů a politiků.

Dnes Němci potvrzují ve funkci Merkelovou (aspoň tak to prezentují média), takže nic nebrání tomu, aby se ve zkáze pokračovalo. Je zvláštní, jaké  z nich poválečná výchova dokázala udělat ovce jdoucí na porážku téměř bez bečení. Tentokrát jim jejich vůle a pracovitost tolik nepomůže, aby mohli povstat ze spáleniště znovu. Zrádní politici jim tam nahrnou tolik kobylek a donutí je živit, aby je udrželi při zemi. Bude to nejspíš naprogramované tak, aby ničení nebylo dramatické, aby nepocítili prudkou krizi, která by je mobilizovala. Typická salámová metoda postupného zhoršování všeho, jako když kos tahá žížalu, aby ji nepřetrhl. Proto to vyložené zruinování asi nebude, ale velmoc se z Německa již nestane, neboť bude mít trvale zasetou hromadu jiných problémů.

 

Související články:

Evropské hodnoty a nekulturní obohacení

Máme se bát uprchlíků, nebo evropské či vlastní vlády?

Láska k dětem na africký způsob

 

Autor: Jan Hink | čtvrtek 15.12.2016 9:17 | karma článku: 40,40 | přečteno: 2351x