Šokující nevzdělanost policie při nácviku teroristického přepadu vlaku

Na Nově jsem v neděli viděl ve Střepinách klip, ve kterém se policie chovala naprosto neprofesionálně, dokonce tak, takže to u každého slušného občana musí vzbudit rozhořčení.

Figuranti představující teroristy, kteří obsazovali vlak, činili tak s pokřikem "Allah akbar" na rtech. V překladu (???? ????). Každý vzdělaný člověk ví, že je to naprosto mírumilovný pozdrav věřících muslimů, kteří tím uctívají Boha a vyjadřují mu své poděkování v okamžicích, kdy nemají čas to vyjádřit kompletní modlitbou.

Jak je možné, že policistům někdo namluvil, že islám by mohl mít něco společného s terorismem? Takovému cvičení snad nepředchází politické školení, které by podobnému selhání mělo zabránit? Je to přece akce konaná před zraky veřejnosti. Když jsem byl za minulého režimu v armádě, takové selhání by možné nebylo.

Ale i kdyby školení nebylo, od čeho máme noviny, rozhlas, televizi a seriózní internetové sajty? Proč si evropští politici div panty dolních čelistí nevymknou, abychom se mohli dozvědět, že islám nemá s terorismem nic společného a jako na naprosto přirozenou součást naší kultury si na něj máme zvyknout? A pak přijde někdo, kdo jejich úsilí obrátí vniveč.

Každý jednotlivý člen ozbrojených složek by měl využít svobody svého svědomí a odmítnout účast v takové komedii, která podněcuje vůči muslimům když ne nenávist, tak alespoň nežádoucí ostražitost. Toho záškodníka, který jim přikázal vyvolávat právě toto, je třeba i s jeho ideovým zázemím vykořenit.

Autor: Jan Hink | pondělí 18.9.2017 10:17 | karma článku: 22,39 | přečteno: 1406x