Proč je zakázáno propagovat fašismus, stejně jako hlas zdravého rozumu?

Jsou označováni za fašisty rozumně uvažující lidé, nebo jsou fašisté všichni voliči ANO, ČSSD nebo Pirátů? Zruší tyto strany zákaz propagace? Upozorňuji, že obsah tohoto článku nemusí být v souladu s názory provozovatele webu.

Ví dnes vůbec někdo, co to fašismus je a co měl ve 20. a 30. letech v programu?

Dovolím si citovat z odkazu zde, kde můžeme vidět prakticky všechny body z programu mnoha politických stran. Nálepkování určitých názorů a lidí je dnes velmi "módní" a tak je každý, kdo projeví jen trochu zdravého rozumu okamžitě nazván xenofobem, fašistou. Co ale ten fašismus vlastně je?

Zkuste položit přátelům pár otázek na názory, jestli souhlasí:

  • že ženy mají mít volební právo
  • s omezením pracovní doby na 8 hodin denně
  • zrušení senátu
  • jestli otázky zaměstnanosti, dopravy, veřejného zdraví atd. mají řešit odborníci, nebo mají být hříčkou rozmarů právě zvolených politiků
  • respektování odborů a jejich účasti na legislativním procesu
  • snížení důchodového věku ze 65 let zpět směrem dolů
  • zavedení daně z kapitálového majetku
  • mírové šíření národní kultury ve světě
  • zrušení závazků vůči církvím (aktuálně závazky daňových poplatníků vůči restitučním nárokům)
  • obnova krátké povinné vojenské služby výhradně pro obranné účely
  • zbrojní průmysl by měl být v rukou státu
  • revize stávajících zbrojních kontraktů a zvláštní daň na zisky z nich

Přátelé vám řeknou, že s žádným bodem toho programu nemají problém. Jedná se však o Fašistický manifest s fotografií původních italských novin z roku 1919 a s překladem, který sice nemohu ověřit, protože neumím italsky, ale nemám důvod mu nedůvěřovat.

Vyjmenoval jsem všechno, není tam vůbec nic, co by podněcovalo nenávist vůči rasám, národnostem nebo jakýmkoli skupinám obyvatel. Propagace je však zakázána právě proto, že dosud mlčící většina by se u voleb mohla snažit ověřit, zda demokracie může něco změnit. V té době by se Vaši přátelé i Vy pod to všechno podepsali, dnes to neuděláte jen kvůli strachu, který dnes ve společnosti vládne. Po zjištění, že toto chtěli fašisté, se možná stanete odpůrci všeho jmenovaného. Třeba i přídavků na děti a důchodu před příchodem trvalé pracovní neschopnosti krátce před smrtí. Snad imigrantům a dalším objektivně nepřizpůsobivým (kdo nechce, tak objektivně nemůže) byste připustili výjimku, abyste nebyli označeni za nějakého foba.

Proto všechny strany, které budou chtít něco změnit, budou označeny nejdřív jako populistické, pak jako fašistické. Potom bude snaha je zakázat na základě stávajícího zákona. Jestli by se náhodou dostaly k moci, budou jejich protagonisté uplaceni nebo zlikvidováni. Nejspíš bude stačit politická likvidace kvůli nějaké nechutné kauze.

Až kdyby selhaly všechny tyto nástroje, rozpoutá se peklo. Občanské nepokoje vyvolané najatými aktivisty, přerůstající v teroristické útoky, budou prezentovány jako odpor lidu proti diktatuře a tento "lid" se dočká pomoci. Demokraticky zvolené vedení, které se pokusí sáhnout na tep zájmům globálního kapitálu, bude svrženo. Předchozí zneschopnění ozbrojených složek, zejména policie, která se už dnes bojí zasáhnout i proti kriminálním živlům, již bylo dokonáno. Zrodí-li se noví Mašínové, lid už je vychován tak, aby je přivítal.

S demokracií v tomto státě a s možností nápravy našeho vazalského postavení vůči ekonomicky silnějším, to nevidím vůbec dobře. Naštěstí k teroristickému scénáři snad nebude muset dojít, protože vládci to mají pevně v rukou. Do politiky totiž nepustí skrze ovládání médií nikoho poctivého. Když nebude fašista poslouchat, vytáhnou na něj jeho hříchy. Podvedený lid si pak zvolí někoho jiného, koho mu dají na kandidátku. On totiž průběh takové revoluce je riskantní a nemusí zůstat pod kontrolou.

Proč byl fašismus později obohacen o prvky rasismu a nadřazenosti árijců, což přispělo k válečné tragédii, je jiná otázka. S Hitlerem totiž udělaly elity pár klíčových chyb, které se nebudou opakovat. Podobní lidé, kteří světu vládnou dnes, neodhadli, jak velkou bídu národ snese, aby se pokusil demokraticky vysvobodit. Dovolili, aby se utrhl z řetězu a obnovil sílu ozbrojených složek státu. V podstatě na něj žádné hříchy z minulosti neměli a v jeho vzestupu a pozdějším obratu proti židům viděli investiční příležitost. Místo aby ho zastavili, podporovali ho v uchvácení jejich majetku.

V podstatě se dnes nejedná o zákaz propagace fašismu jako ideologie. Všechny jeho prvky jsou běžně obsaženy v programu politických stran. Je zakázáno jen používání toho názvu. Název fašista se smí používat jen k označení politických oponentů, aby jejich příznivcům mohl hrozit spravedlivý trest podle zákona.

PS: Fašismus byl výslovně přidán do §261 zákona novelou zákona 140/1961, takže kdo projeví sympatie ke stranám s podobným programem, musí být zavřen.

Autor: Jan Hink | pondělí 23.10.2017 10:17 | karma článku: 28,58 | přečteno: 1200x