Máme se bát uprchlíků, nebo evropské či vlastní vlády?

Máme si nechat vnutit názor, že si cizí kultury s kriminálními projevy musíme vážit, protože se jedná o jejich normální sociálně podmíněný vzorec chování. Měli bychom se prý stydět, že nám chybí multikulturní vhled a tolerance.

Zdravá hrdost na svůj národ, jazyk, kulturu, případně i náboženství, je nutnou podmínkou pro jejich zachování. Němci mohou dnes Židům pouze závidět, protože ti si svých hodnot váží a já u nich tuto schopnost oceňuji, ačkoliv s mnohým nesouhlasím, protože jejich kultura obsahuje stejnou dávku nacionalismu, jako tomu bylo dřív v Německu. Židé vždycky drželi při sobě a pokud jim někdo skutečně ublížil, tak nenašel nikde na Zemi bezpečný úkryt.

Potomci zkompromitovaných osob mohou snadno prohlašovat, že své předky si nevybíráme, a jsou v tom respektováni. A Němcům bychom toto právo upřeli a neustále na ně hledíme optikou kolektivní viny. Já na ně tak nehledím, ale problém je, že oni tak hledí sami na sebe. Ten pocit viny je v nich živen politickou výchovou zřejmě od útlého dětství. Je mi Němců líto za toto několikagenerační sebemrskačství a pokud v sobě vůli po zachování najdou, pak povolají k zodpovědnosti i dnešní politiky, kteří také klid nikde mít nebudou.

Každý má právo být hrdý na to, jaký život vede, jeho kvality bránit a nikdo mu nemá právo říkat, jak vysoko má nastavit svou laťku své tolerance ke změnám. Já prostě nebudu tolerovat takové změny, aby někdo mým dětem a vnučkám nařizoval, co nesmí jíst a pít, jak se musí oblékat, v kolika letech se mají vdávat, koho si smí a nesmí vzít, kolikrát denně dodržovat nějaké náboženské rituály nebo jim zakazoval samostatně myslet.

Pokud nám nějaký politik bude nutit, abychom tolerovali byť jen jednu z těchto věcí, hlásím se první na podporu hnutí, které bude směřovat k jeho politické likvidaci. Tito politici jsou největším nebezpečím, a to mnohem větším, než utečenci. Ti se chovají naprosto přirozeně a svých zvyků se v Evropě nehodlají zbavovat. K tomu chovám respekt. Když navštívím jejich zemi, seznámím se se zájmem s jejich zvyky, pokud jsou přijatelné. Ať si doma obohacují svoje ženy a třeba kozy, to je mi fuk. Musíme se ale bránit snahám tyto zvyky importovat k nám, pokud se nám hnusí. A mně se většina hnusí bez udání důvodu. Prostě je to tak.

Když evropská kultura dosáhla svých úspěchů na poli lidských práv i kvality života právě díky tomu, že se zbavila náboženské nesvobody, nerovnoprávnosti žen, a kriminalizovala právě to chování, které nám sem imigranti zavlékají, tak nám nikdo nesmí tvrdit, že se máme polepšit, že si cizí kultury musíme vážit, že se nejedná o perverzi, ale o normální sociálně podmíněný vzorec chování, a že nám chybí multikulturní vhled a respekt.

Výtky ohledně dodržování Úmluvy o právním postavení uprchlíků, jejíž články správně pochopilo snad pouze Maďarsko (to není překlep), jsou naprosto zcestné. O tom však raději napíšu samostatný článek.

Zítra nás čeká druhý den voleb. Přeji tedy všem šťastnou ruku při volbě těch, který podle svých slibů hodlají za zachování našich hodnot bojovat. Vemte rozum do hrsti a zohledněte zejména minulost kandidátů, a to, jak se oni a jejich strany zasloužili o současný neuspokojivý stav.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Hink | pátek 7.10.2016 19:51 | karma článku: 40,07 | přečteno: 1613x