Kolik uživíme na těle vší?

Vši jsou dnes vzácná zvířátka. Myslím ty pravé vši šatní, kterých byly dřív plné věznice, koncentráky, zákopy na frontách i ubytovací zařízení nižší kategorie. Proč se jich bojíme? Tyfus je mýtus a s tyfofobií je třeba skoncovat.

Tato zvířátka jsou obětí celých staletí genocidy a nyní se konečně blýská na lepší časy. Lidstvo konečně prohlédá a v zájmu zachování druhové rozmanitosti je třeba, aby daňoví poplatníci zcela dobrovolně přispívali na jejich záchranu. Se změnami je třeba začít v hlavách obyvatel. Už před lety někdo přišel na to, že se musí začít v hlavách dětí. Prvním krokem je inkluze mezi nevinné vši dětské, které na hlavách našich potomků čas od času způsobují lokální neškodné epidemie v předškolních i školních zařízeních.

Pravá veš obvykle žije v nevyhovujících podmínkách, neustále musí čelit snahám o vyhubení a nebojím se říci, že ve většině světa je fakticky ve válce a bojuje o holý život. Musíme se sklonit v úctě před některými dobrovolníky, kteří je pozvali, nechali si jimi přímo zaplavit své tělo a ve své nesmírné laskavosti dokonce odmítají diskusi o tom, že jejich schopnost je uživit má nějaké hranice. Nyní však tito štědří hostitelé pociťují dílčí nepohodlí. Ačkoli nikdo nezpochybňuje, že kromě pocitu obohacení i pocit morální nadřazenosti je jim dostatečnou odměnou za jejich oběť, solidarita a mravní imperativ vyžadují, aby kvalifikovaná většina demokraticky odsouhlasila přerozdělení milých hostů i na ty, kteří snad z lakoty, snad z iracionálních obav, toto odmítají. Aktuálním úkolem bylo rozpoutat debatu, kolik vší je možno uživit na těle každého jedince a stanovit kvóty s přihlédnutím k fyzické konstituci každého potenciálního hostitele a schopnosti je vyživovat.

Přes pozitivní výsledky této kampaně se najdou zatvrzelí jedinci, kteří je nazývají parazity a odmítají přijmout na své tělo byť jedinou veš. Šíří kolem sebe dezinformace o tyfu a jejich nenávist působí jako insekticid, který tyto citlivé bytosti vnímají a jsou z toho frustrovány. Nesmíme v médiích ani na internetu poskytnout žádný prostor těm, kteří ignorují ten fakt, že právě proto, že v jejich rodinách žádné vši nejsou a nikdy nebyly, ten jejich strach je naprosto iracionální.

PS: Pokud někdo nachází paralely tohoto smyšleného příběhu s reálnými globálně politickými problémy, je rasista věřící všemu, zblblý sledováním veřejnoprávních médií.

Autor: Jan Hink | sobota 11.11.2017 10:17 | karma článku: 28,88 | přečteno: 654x