Když neznáte kandidáta, volte podle toho, kdo ho podporuje

Podle rčení "Vrána k vráně sedá", "Nepřítel mého nepřítele je mým přítelem" a podobných, se můžeme orientovat před druhým kolem prezidentské volby.

Je to jednoduché. Líbí se vám Kalousek, Bursík, Halík, Kateřina Jacques, Džamila nebo Pussy Riot? Pak je pro vás Drahoš hvězda. Tak slušného prezidenta jsme neměli už 80 let. Jedině on spasí náš národ před dalším studem za toho současného. Také Angela a Macron mu vyjadřují podporu. Toužíte-li po opravdové změně, škoda, že jste na kandidátku neprosadili Sobotku nebo tu ukrajinskou holku.

Jestliže si však vážíte spíš politického úsudku Václava Klause staršího i mladšího, F. Ringo Čecha nebo některých nezávislých úspěšných blogerů (mého ne), pak spíš uvěříte, že Zeman je menší zlo.

Takže je to na vás, milí voliči, čími hlasy se budete řídit. Modelky nebo blogerky? Nevidět zlo, neslyšet zlo, nebo mu čelit? Emil Hácha byl také velmi slušný člověk, a co to bylo našim předkům platné!

 

PS: původně jsem si netroufal dát odkaz na parlamentní listy kvůli těm jmenovaným podporovatelům Drahoše, aby to jako nedůvěryhodné cenzura nesmázla. Ale dělám to dodatečně kvůli diskutujícím. Odkaz je zde. Není důvod se domnívat, že se ta selanka neuskutečnila. Džamila tam jmenována není, ale ta má k té partě TOP09 blízko, stejně jako ukrajinská aktivistka k Pussy Riot. Ta by volila podle stejného principu, když je Zeman její nepřítel. Ringo Čecha můžete považovat sice za komedianta, ale on v tom parlamentu byl, narozdíl od jiných herců, kteří o politice krákají jak mladé vrány. Asi se mnohým taky nelíbí, že si nebere servítky, ale to už je otázka vkusu, jestli budeme poslouchat slova popisující hanebnou skutečnost, nebo chtít slyšet jen samé eufemismy.

Autor: Jan Hink | středa 17.1.2018 10:17 | karma článku: 34,84 | přečteno: 1146x