Kdo z vás má mezi nohama sociální konstrukt?

Felix Holzmann: "Narodil se mi syn ..... kluk je to.", nedávno jsem si poslechl tuto scénku (Ukulele) a uvědomil jsem si, že dnes už to není taková samozřejmost a že už to některým lidem nemusí připadat vtipné.

Když Bůh potrestal lidi zmatením jazyků za to, že si chtěli postavit věž ke slávě své vlastní místo k Jeho slávě, na jednu věc zřejmě nepomyslel. Nejsem žádný lingvista, ale v jazycích, o kterých jsem byť jen slyšel a kterými On potrestal lidstvo, se vyskytují maximálně rod mužský, ženský a střední. Střední rod se v některých jazycích používá pouze k označení bezpohlavních předmětů. Proč Vševědoucí nevytvořil v jazycích i jiné rody? Že by selhání Stvořitele?

S oblibou říkám tolerantním ženám, vychvaluje mateřský jazyk, že čeština je zajímavá tím, že věci rozdílné a často protikladné také označuje podstatnými jmény mužského a ženského rodu. Uvedu genderově nekorektní příklad:

  • den, život, mír, rozum, klid, jas
  • noc, smrt, válka, hloupost, zloba, temnota

Dva tisíce let s tím všichni vystačili a najednou někdo začne řešit problémy, které dosud nikdo necítil. A to problémy v jazyce. Jazykozpytci vymýšlejí slova jako "hen" nebo "ze", jen aby se vyhnuli slovům "on" a "ona". Jako by to byla sprostá slova.

Když jsem byl malý, babička mi říkala, že nemám říkat slovo h*vno nebo p*del, jinak že mi bude smrdět z huby. Rád bych věděl, co říkala babička těm, co dnes zakazují tato zájmena. Asi se bojí, aby se neumazali od něčího pohlaví. Třeba mají nemilou zkušenost z dětství. Na to se dnes mohou svést skoro všechny úchylky. Pohlaví prý je sociální konstrukt. Pojďme se vysmát těm konstruktérům, kteří nejsou se svým pohlavím spokojeni a chtějí svou zlobu vetknout i do jazyka, aby i ostatní z jejich utrpení něco měli. Sociálním konstruktem je právě jen to třetí a další pohlaví.

Když si to někdo nejvíc užije s mrtvými koťátky mužského pohlaví, je to pedofilně nekrofilní homosexuální zoofil, ale pořád je to jen úchylnej chlap a budeme ho nazývat "on". Osobně si myslím, že ženy takové být ani nedokážou.

-----------------------------------------------------

PS: Omlouvám se všem, co mě neměli v lásce, že jsem obnovil psaní blogu. Pomstěte se mi tím, že mě budete ignorovat a nebudete známkovat příspěvky diskutujících.

Autor: Jan Hink | úterý 23.10.2018 10:17 | karma článku: 37,91 | přečteno: 1548x