Jak provádět intervenci proti koruně a neokrádat nás všechny

ČNB od konce roku 2013 provádí intervence proti koruně v objemu až desítky miliard Kč měsíčně. Zlodějským způsobem okrádá národ, přičemž kurz by se dal srazit stejně, aniž bychom sloužili cizí mocnosti.

Tento článek bude oproti jiným velice krátký, protože jsem zjistil, že delší nikdo nečte a karma je pak mizerná. Proto si dovolím předložit jen jednoduchou myšlenku.

Když chtěla ČNB srazit kurz koruny z 24 Kč za euro na 27, začala eura masivně nakupovat za těch 27 Kč, i dráž. Už to dělá řadu let a přitom je jasné, že to není udržitelné donekonečna. Až to praskne, kam si potom ta eura bude moct strčit? Prodá je za 20? Po skončení intervencí bude realizována obrovská ztráta, která byla uhrazena prací našich lidí, která byla po celá léta vyvážena pod cenou. Navíc je zde to riziko, že euro půjde do řiti úplně.

Kdybych já byl šéfem, nakupoval bych lepší měnu, kterou je fyzické zlato. Nákupem zlata by se daly zvrátit důsledky dřívějšího zločinného prodeje Tošovským, který byl za to vyznamenán a odměněn dobře placenými posty. Asi nemusíme uvažovat o tom, že by ČNB svými nákupy dokázala ovlivnit cenu zlata na světových trzích, když Rusové, Číňané, Němci i USA, zkrátka všichni, kdo chtějí brzký finanční kolaps přežít, a kdo má ještě všech pět pohromadě, ho nakupují jako zběsilí.

Snížení kurzu by bylo dosaženo po velmi krátké době, i kdyby ty nákupy byly hrazeny těmi draze koupenými eury. Po skončení intervencí (skončení nákupů) by byl náš stát reálně bohatší. Tedy aspoň pokud mohu doufat, že státu zůstala nad ČNB alespoň nějaká suverenita, a že tato neslouží cizí mocnosti.

Exportérům to přináší výhodu nižších nákladů na mzdy, lidé budou tedy o to chudší. Po ukončení intervencí zbudou v ČNB eura s horším kurzem, takže další ztráta. Místo toho mohlo zbýt nakoupené zlato v hodnotě celého objemu intervencí.

Autor: Jan Hink | neděle 12.2.2017 10:17 | karma článku: 34,29 | přečteno: 1136x