Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Duch Švejkova bonzáka v utajení Bretschneidera ožívá na Britských listech

Vy máte ale podivná přirovnání, nejdřív mluvíte o císaři pánu a pak o obchodníkovi s dobytkem. Stejně tak srovnání ochrany proti invazivním druhům rostlin s absencí ochrany proti invazi lidí je velezradou? BL štvou ku kamenování.

Není to poprvé, co jsem si na Britských listech všiml článku, v jehož názvu se hemžily negativní superlativy, kterými by nikdo nechtěl být označen. Co si pomyslíte při spatření článku s názvem "Nacistická nehoráznost, jíž Reflex překročil všechny meze", odkaz zde

V článku jsou slova jako prasárna, ohromující svinstvo, nacistická propaganda, vraždění židů, trestný čin, za který jsou tři roky.
Podíval jsem se tedy jako osoba zvědavá na to svinstvo v očekávání, že se zatetelím sebeuspokojením, že já tedy taková svině nejsem. Nic takového se však nestalo. Autor je zřejmě velmi citlivý i na slabé podněty, když takový článek s celkem nevýrazným obsahem ho nutí psát jeho oblíbená slova, kterými častuje objekty své nevole, mezi kterými jsem postrádal už jen obvyklé přívlastky šokující a děsivé. Což teprve, kdyby se opravdu setkal s opravdovým rasismem nebo nacismem. Jaká slova by použil, když už všechny zbraně českého jazyka vystřílel na takovou slabotu?

Já také tvrdím, že zvířata mají vliv na ekosystém. Rovněž lidé mají vliv na ekosystém. Vliv může být i negativní a ekosystém stejně jako ekonomickou základnu bychom si měli chránit v zájmu lidí i zvířat. Kladu tím snad rovnítko mezi lidi a zvířata? Zvířata jsou však schopna jednání, které u lidí odedávna označujeme jako invazivní chování. Pojem invaze je odedávna určen hlavně lidem. Na vybrané druhy živočichů a rostlin tuto vlastnost (pouhé slovo) přeneslo nařízení EU. Jan Čulík snad obviňuje Evropskou komisi z toho, že srovnává lidi se zvířaty? Nebo dokonce s rostlinami? Nikoli! Obviňuje J.X.Doležala (dále JXD), potažmo Reflex. Toho pána vůbec neznám a Reflex také nečtu. Upozornili mě tak na zcela průměrný článek, který schopnost EU vypořádat se s hrozbou invaze zvířat a rostlin porovnává s neschopností bránit se proti invazi lidí a jejich pašerákům, jejichž množství sice už ani na BL nikdo nebagatelizuje, ale nenávistné reakce za použití slova invaze u lidí jsou nejen útokem na svobodu slova, ale i na význam slov v jazyce.

Snažil jsem se v diskusi BL na facebooku k tomuto článku upozornit na to, že jsem tam nenašel nic nacistického, že by si autor měl ujasnit význam slov, nebo ho ujasnit nám, čtenářům. Jakýsi maník mi tam odpověděl, že stačí to, že autor porovnává lidi se zvířaty. On tam však nic takového nedělá. Porovnává neschopnost EU poradit si s důležitými problémy, se schopností řešit kraviny. Odpověděl jsem citací z Dobrého vojáka Švejka, který také nepřirovával císaře k obchodníkovi s dobytkem.

Když to povážím, strýc císaře pána, a voni ho zastřelejí. Vždyť je to ostuda, jsou toho plný noviny. U nás před léty v Budějovicích probodli na trhu v nějaké takové malé hádce jednoho obchodníka s dobytkem, nějakého Břetislava Ludvíka. Ten měl syna Bohuslava, a kam přišel prodávat prasata, nikdo od něj nic nekoupil a každý říkal: "To je syn toho probodnutýho, to bude asi také pěknej lump."

Byv přenesen do tehdejší doby, dopustil by se JXD rovněž velezrady na humanistických ideálech, jejichž vykladačům však nikdy nepřísahal věrnost a BL by žádaly hrdelní trest.

Dnes už jsou ty příspěvky do diskuse smazány a další se vkládat nedají. Na BL však na toto téma od té doby přibyly články volající po odsouzení tohoto "odporného a nebezpečného" komentáře.
Porovnával-li JXD invazivní chování imigrantů s invazivním chováním rostlin a živočichů, měl svá tvrzení opřít o objektivní zdroje a bod po bodu zdůvodnit, proč tak činí. Tak, jako jsem to já učinil v jednom ze svých starších blogů (obsahově blízkém) zde, jak po mě žádal kodex blogera. Když jsou domácí rostlinné a živočišné druhy chráněny proti invazi cizích druhů, tak i domácí kultura by měla být chráněna proti invazi cizích kultur. Je to snad rasismus, nacismus nebo xenofobie? Ne, je to láska k vlasti a k bližním, se kterými chceme naše kulturní rozdíly pěstovat a být hrdí na to, že vnímáme naši kulturu jako lepší, ne rozdíly smazávat v nefungujícím multikulturním stádu.

 

Autor: Jan Hink | pátek 11.8.2017 10:17 | karma článku: 34,48 | přečteno: 1288x
  • Další články autora

Jan Hink

Žádám sankce proti České republice

Především jde o zastavení dotací a nebylo by špatné embargo na vývoz potravin do ČR. Jedině tak se opět pozvedne zemědělství na úkor řepky a ubyde významný zdroj korupce. Uklidnila by se i politická situace.

25.6.2019 v 10:17 | Karma: 27,41 | Přečteno: 570x | Diskuse| Politika

Jan Hink

Špatná zpráva pro potenciální předdůchodce

Můžeme podezřívat designery důchodových reforem, že byli hloupí, nebo věděli už tehdy, že penzijní připojištění budou vyhozené peníze? Zvyšování průměrné mzdy a oddalování důchodového věku likviduje naděje na předdůchod.

8.6.2019 v 10:20 | Karma: 22,83 | Přečteno: 1227x | Diskuse| Politika

Jan Hink

Může mít okopávání Babišových kotníků úspěch?

Neidealizuji si Babiše, ani jsem si neidealizoval disidenty před 30 lety. Ze synů a dcer tehdejších disidentů se stali aparátčíci nové doby. Proč voliči dávají přednost Babišovi? Mnohé se už nedá napravit.

4.6.2019 v 10:17 | Karma: 38,42 | Přečteno: 1307x | Diskuse| Politika

Jan Hink

Multikulturalismus je jako když smícháte krásné barvy

Nedivme se, že si imigranti snaží zachovat svou identitu a kulturu, které mohou být krásné jako barvy. Je to naprosto normální, nic jiného se nedá očekávat. Každé dítě však ví už od mateřské školy, že smícháním barev vznikne špína

3.3.2019 v 10:17 | Karma: 38,41 | Přečteno: 1350x | Diskuse| Politika

Jan Hink

Bude britská královská rodina konvertovat k islámu?

Kdo vlastně ve Velké Británii skutečně vládne? Patří královská rodina stále k nejmocnějším lidem na planetě? Podivné nesrovnalosti v konspiračních teoriích. Upozorňuji, že můj článek je zřejmě výsledkem pokřiveného vnímání světa.

26.2.2019 v 10:17 | Karma: 34,06 | Přečteno: 1260x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 122
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1629x
Vývojář softwaru, zastánce zdravého rozumu, slušné diskuse a svobody projevu. Odmítám jakékoli omezování nelíbivých projevů, neboť každý posluchač má právo takový projev neposlouchat, oponovat v diskusi, sám ho kometovat nebo zesměšnit, pokud se mluvčí nezesměšní sám. Nepublikuji žádnou pravdu, ale jen své názory, které se opírají o neúplné a často i nepravdivé informace. Psaní blogu jsem přerušil, protože se nemohu smířit s cenzurou.

Seznam rubrik