Kanadský literární road trip

Dobrodružná cesta napříč Kanadou, která má sice jasně daný cíl, ale ten se může nakonec změnit. Dvě ženy, jejichž životy se onou výpravou každopádně změní. Bláznivá jízda právě začíná a potěší všechny čtenáře humorných příběhů.

Ty dvě jsou na opačných koncích životní pouti. Ruthii je osmatřicet, přišla o práci, přítele a s pár věcmi okupuje kamarádčin gauč. Absolutně neví, co se životem, a zatraceně by potřebovala aspoň malý zázrak. Ten se zjeví jako inzerát na snadnou práci, díky níž by si Ruthie mohla vydělat peníze a opět se postavit na nohy. Kay je přes sedmdesát a její syn David si ji chce vzít k sobě domů, by se o ni mohl lépe starat. Jenže sám nemá na převoz matky čas, tak vypíše inzerát na místo ošetřovatelky po účely cesty.

Kay se ale nehodlá jen nechat přesunout přes celý stát, aby vykysla u svého syna. Kay je dáma, která má plán a toho se chystá držet. A Ruthie jí se splněním musí hodně pomoci. Co všechno tyhle dvě cestou zažijí, jak jim to změní životy a jakým způsobem do celé rovnice zapadá David, už si musíte přečíst v humoristickém románu Bláznivá jízda.

Christina Myers, bývalá kanadská novinářka a současná spisovatelka a redaktorka na volné noze, stvořila zábavný a milý příběh, v němž se snoubí touha po dobrodružství, vzpomínky, nově vzniklá přátelství a také špetka romantiky.

Bláznivá jízda, která osciluje na pomezí moderní fell-good romantiky a klasického humoristického příběhu, vás uchvátí a rozhodně zlepší dlouhé zimní večery. Vtipná a dobrodružná zápletka, dokonalé kanadské scenérie, společně s kouzelnými hrdinkami dělají z románu přesně ten kousek, jenž si v knihovně dobře schováte, abyste si s ním za špatných dní mohli udělat radost.

Takže si nalijte hrnek horké čokolády, zavrtejte se do teplé deky a vydejte se s Kay a Ruthii na cestu, na jejímž konci čeká nečekané.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Helena Herynková | sobota 25.11.2023 12:20 | karma článku: 6,34 | přečteno: 151x