Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Síla soustředění

Soustředění je základem úspěchu v čemkoliv. Chcete být efektivní v zaměstnání, ve kterém máte moc práce? Chcete se naučit cizí jazyk tak, aby jste se snadno domluvili s cizincem? Chcete si rozběhnout nebo rozvinout podnikání? Pomůže vám v tom správné soustředění. Důležité je soustředit se na podstatné věci, které vás mohou posunout k vašim cílům a ostatní nechat na později nebo je vůbec nedělat. Také je umění dělat jednu věc a potom teprve druhou. V dnešní rychlé době se může ten, kdo zvládne udělat více věcí naráz jevit jako „mistr“.

Znáte někoho, kdo při řízení auta vyřizuje telefonní hovory nebo při psaní reportů stíhá chatovat s kolegy? Určitě ano. Je ovšem důležité si říct, že mistr je naopak ten, kdo dělá jen jednu věc a to pořádně. V dnešní době uspěje a přežije těžké časy jen ten, kdo své zaměření nerozmělňuje.

A na co se máte soustředit, aby váš život byl úspěšný a naplněný? Mám pro vás 3 tipy:

Soustřeďte se na své silné stránky

 Od malička nás ve škole vedli k tomu, abychom se soustředili na své slabiny. Říkali nám : „Nejde ti to, tak se tomu více věnuj!“ Opak je ovšem pravdou. Najděte své silné stránky, co vás baví, co vám jde lépe než ostatním a v čem vynikáte. Tyto vaše silné stránky rozvíjejte a můžete si být jisti, že až se objeví správná příležitost pro vás, budete na ni připraveni. Věnujte se svým výjimečným schopnostem, aby lidé, kteří vás znají, o vás mohli říct: „ To je ale třída!“ Uvědomte si totiž, že v dnešní době opravdu uspěje jen ten, kdo je mnohem lepší než většinový průměr. Budete-li se soustředit na rozvoj svých silných stránek, můžete být klidní, protože přečkáte jakoukoliv krizi. Příležitosti vás neminou.

Soustřeďte se na práci či odpočinek a nenechte se rušit

V současném přetechnizovaném světě je mnoho věcí, které nás rozptylují. Důležité je naučit se říkat ne a stanovovat jasné hranice především našim nezbytným společníkům, mezi které patří:

Email – Patříte mezi ty, kteří musí ihned odpovědět na každý email? Stanovte si fixní dobu, kdy vyřídíte všechny příchozí emaily. Pokud potřebujete odeslat email mimo tento časový blok, napište si ho ve Wordu a poté jen odešlete.

Telefon – Telefon je největší vetřelec.Dokáže překazit práci i chvíle volna. Když se věnujete důležité práci nebo relaxaci, vypněte si telefon. Zbavte se zvyku být neustále na příjmu a vyřizovat každý hovor.Uleví se vám a váš život bude více v rovnováze.

Televize – Pokud jste závislí na tom, že přijdete domů a hned zmáčknete tlačítko na vašem televizoru, zkuste po dobu 3 týdnů udělat pravý opak. Nahraďte chvíle strávené u televize čtením knih z vašeho oboru nebo z oblasti osobního rozvoje, poslouchejte hudbu nebo motivační nahrávky, učte se cizí jazyky nebo cvičte či meditujte. Po 3 týdnech budete mnohem šťastnější člověk!

Soustřeďte se na to, čeho chcete mít v životě víc

Chcete mít více peněz? Věnujte se své finanční gramotnosti. Studujte zákony finančního úspěchu. Plaťte účty včas a dělejte to s radostí. Děkujte za faktury, které vám jsou vystaveny a užívejte si ten pocit, že jste schopní je zaplatit. Noste v peněžence 1000Kč, které nebudete utrácet. To vám dá dobrý pocit a vaše mysl se bude soustředit na to, že peněz máte právě teď dost. A přinese vám to i nadále finanční dostatek.

Chcete mít více času? Zpomalte! Přestaňte spěchat. Uklidněte se. Vnímejte přítomný okamžik, sledujte svůj dech a užijte si chvíli klidu. Na důležitou práci si vyhraďte ohraničený časový blok, kdy vás nebude nikdo a nic rušit. Zaměřte se na ten čas, který máte na práci vyhrazený. To samé udělejte pro chvíle odpočinku. Stanovte si zkrátka den, kdy se budete věnovat jen relaxaci nebo rodině. Sledujte čas volna. Zkuste to a zjistíte, že času je hodně.

 

 

Autor: Pavla Heřmanovská | středa 20.6.2012 10:25 | karma článku: 9,01 | přečteno: 515x
  • Další články autora

Pavla Heřmanovská

3+1 principy pro výchovu šťastných dětí

Zajímá vás , jak vychovat šťastné dítě? Chcete změnit chování vašich dětí? Nebo chcete, aby vás vaše dítě poslouchalo? Mám pro vás dobrou zprávu. Můžete změnit chování svých dětí úplně jednoduše.

9.11.2015 v 11:25 | Karma: 17,24 | Přečteno: 704x | Ostatní

Pavla Heřmanovská

Dělejte to, co vás baví! 3 tipy a 2 mýty…

Děláte v životě to, co vás opravdu baví? Děláte práci, která vás baví? Je pro vás vaše práce radostí a potěšením? Proč se ptám? Umožnit si dělat práci, která nás baví, je nejvyšší formou lásky k sobě.

5.11.2015 v 12:50 | Karma: 9,29 | Přečteno: 469x | Ostatní

Pavla Heřmanovská

Peníze jsou jako hlad

Peníze ovlivňují náš život více než si mnohdy připouštíme. Podle statistik jsou peníze nejčastějším důvodem k rozchodům a rozvodům. Na druhé straně mají lidé znalosti o penězích na úrovni 5-10 let. Peníze jsou energie a rodí se na základě našeho myšlení.A právě myšlení je mnoha lidmi tolik opomíjená a zavrhovaná činnost. Nedávno mě zaujala myšlenka jednoho úspěšného a bohatého muže, který řekl: Peníze jsou jako hlad. Možná je to vysvětlení, proč je tolik lidí kolem nás nervózních, nerudných a nepříjemných.

30.8.2013 v 11:48 | Karma: 10,08 | Přečteno: 534x | Ostatní

Pavla Heřmanovská

Jak být v pohodě?Objevte protilátky na negativní emoce...

Emoce jsou součástí našich dní a určují, jak moc budeme v pohodě či naopak v nepohodě. Nepříjemné emoce – nuda, netrpělivost, nejistota, strach, neklid, úzkost, bolest, podrážděnost, vztek, frustrace, zklamání, deprese...jsou součástí našich dní. Nevyhnou se nikomu z nás. Avšak někteří lidé jsou více v pohodě, co dělají jinak?

9.4.2013 v 21:22 | Karma: 17,95 | Přečteno: 1302x | Ostatní

Pavla Heřmanovská

Vyzrajte navždy nad finančními problémy

Skutečnost je taková, že finanční situace většiny lidí by snesla nějaké zlepšení. Finanční problémy má téměř každý člověk. Když máte málo peněz , máte finanční problémy a když jich máte hodně, máte je také. Když jich máte málo, přemýšlíte jak jich získat víc a když jich máte hodně, přemýšlíte, co s nimi a jak je výhodně využít...

3.4.2013 v 19:00 | Karma: 13,67 | Přečteno: 709x | Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Počkej na mě! Vyprovodil tátu do války, jeho fotka otevírala peněženky

1. května 2024

Seriál Jeho rozzářená tvář bývala za druhé světové války vystavena v každé třídě a kanadským žáčkům...

Bijec migrantů živoří. Salvini zamrzl v minulosti, spásu hledá v bájném mostu

1. května 2024

Premium Někdejší hvězda italské krajní pravice Matteo Salvini politicky živoří. Jeho strana Liga před...

Strach z problémového nájmu? Majitelé bytů mají získat garanci za nájemníky

1. května 2024

Premium Stát chce motivovat majitele nemovitostí k poskytování bydlení i rizikovým nájemcům. Pronajímatelé...

Dvacet let v Unii řečí čísel. Češi dominují v kaprech, letí také Erasmus

1. května 2024

Dvě dekády po vstupu do Evropské unie je co se týče peněz Česko více než bilion korun v plusu. Z...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 915x
Dobrý den! Pracuji jako konzultant a kouč osobního rozvoje, více na mém webu www.pavlahermanovska.cz

Seznam rubrik