Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Peníze jsou jako hlad

Peníze ovlivňují náš život více než si mnohdy připouštíme. Podle statistik jsou peníze nejčastějším důvodem k rozchodům a rozvodům. Na druhé straně mají lidé znalosti o penězích na úrovni 5-10 let. Peníze jsou energie a  rodí se na základě našeho myšlení.A právě myšlení je mnoha lidmi tolik opomíjená a zavrhovaná činnost. Nedávno mě zaujala myšlenka jednoho úspěšného a bohatého muže, který řekl: Peníze jsou jako hlad. Možná je to vysvětlení, proč je tolik lidí kolem nás nervózních, nerudných a nepříjemných.

Když totiž peníze nemáte, jste nervózní, všichni vás štvou. Musíte na ně myslet, nemůžete nic dělat…ovlivňují vaše zdraví…Když je máte, můžete něco smysluplného dělat, můžete rozvíjet své vztahy, manžel a tchyně vás nerozčilují… Jak tedy nasytit přirozenou potřebu peněz?

Jediné, co je potřeba k tomu, abyste byli zahlceni penězi, je rozšířit své myšlení – změnit svá vnitřní přesvědčení. Mnoho lidí kolem nás si stěžuje na nedostatek peněz. Svádějí to na svou práci, na ekonomiku naší země nebo na rok svého narození…

Více nebo méně peněz, které máte, nezáleží na vaší práci ani na naší zemi, ale na vás samotných.

Pravidelně rozšiřujte své vědomí a svou mysl, změňte svá přesvědčení a možná se vám rožne – uvidíte to, co jste dříve nevnímali. Mohou to být nové možnosti, příležitosti, najdete novou práci, začnete budovat svůj byznys, budete jinak nakládat se svými financemi…Vše je závislé na vašem myšlení.

Vaše peníze jsou závislé na rozšiřování vaší mysli a schopností.

Není to hned. Vše má svůj čas. Je potřeba dozrát, dostat se svým vnitřním rozpoložením a myšlením na vibrační úroveň svých snů a cílů. Někdy se zdá, že to ani  nevleze do kalendáře. Proto začněte hned. Nic neodkládejte. Upravte a změňte svá přesvědčení a neustále si je každý den opakujte.

Která přesvědčení vám přinesou více prosperity, co myslíte?

  • Peníze je těžké získat.
  • Nikdy nebudu mít dost peněz na své sny.

Nebo

  • Peníze ke mně přichází jednoduše.
  • Mám vždy dostatek peněz na vše, po čem toužím.

Tipy na nastartování vaší prosperity:

1/ Prosperitu vám přinese vaše vnitřní rovnováha.

Nejdříve se dostaňte vnitřně do klidu a udělejte si jasno. Máte právo na bohatství jako každý jiný člověk. Chudoba je duševní nemoc. Lékem na ni je práce, úsilí, odvaha…Mnohdy to vypadá, že jsou lidé líní. Ale je to spíše tak, že jejich úsilí čeká na aktivaci. Úsilí se dá aktivovat stanovením vzrušujících a velkých snů a cílů.

2/ Nenechte si nikým diktovat, jak budete žít.

Možná to znáte, vaši nejbližší – rodina, kolegové, přátelé, by vám to nejraději stanovili …nenechte se nikým omezovat. A pamatujte, že vaše zaměstnání není jediný zdroj vašich peněz – vždy existuje více kanálů, kterými vám může proudit příjem…

3/ Když to nebudete mít v hlavě, nebudete to mít nikdy ani na dlani.

Abyste mohli mít dostatek peněz, musíte nejdříve vědět „proč“ je chcete, na co je chcete použít. Na cestování, péči o rodiče, vzdělání pro děti, na krásný domov …

Důležité je mít své sny a cíle. Znáte někoho, kdo říká – já toho ale moc nepotřebuji, mě stačí panelákový byt, zajet si jednou za rok do Chorvatska a děti dát do státních škol, kde se vzdělání neplatí…A velké peníze se jim vyhýbají. Mají jen tolik, kolik potřebují na své proč. A potom existují lidé, kteří mají velké sny – o krásném domě na úžasném místě, o cestování kolem světa, o nadstandardním vzdělání pro děti, o plavbách po ostrovech,…a nějakým způsobem si tito lidé k sobě stále přitahují dostatek peněz a příležitostí a možností, aby se jim vše postupně dařilo vyplnit…

4/ Peníze jsou dobré a mějte je rádi.

Jen tak se vás budou držet. Peníze nejsou cíl, jsou potřebou…zkuste žít bez peněz …peníze potřebujeme na bydlení, jídlo… Mít peníze je přirozené. Peníze jsou dobré a zasloužíte si je. Pokud budete brát jako samozřejmé, že spousta lidí prosperuje, budete mít také peníze. Nebuďte na peníze příliš navázaní. Buďte v klidu a buďte si jistí, že je získáte. Nechte vše plynout a netlačte to. Soustřeďte se na svůj vnitřní klid a dobrý pocit.

5/ Vaše peníze máte ve svých rukou.

Neztrácejte čas s obviňováním ekonomiky, státu nebo rodičů…Vy jste za ně zodpovědní. Dělejte to nejlepší co dovedete a mějte rádi, co děláte. Mohou přijít chvíle, kdy jich budete mít míň. Převezměte za to zodpovědnost – řekněte si: Zvolil(a) jsem si teď nemít peníze a budete v klidu i bez nich. Využijete tento čas ke svému osobnímu rozvoji, spojení se sebou. Naučte se být šťastní dřív než peníze získáte. Peníze vám štěstí nepřinesou.

6/ Vaše peníze mnohdy přijdou, když upřednostníte své srdce.

Spousta lidí říká – musím si držet své zaměstnání, abych měl peníze – ale stále naráží na strop, nemají jich dost. Dělají dál  bezhlavě práci, která je nebaví. A po práci jsou příliš unavení, než aby dělali něco pro svou budoucnost. Z krátkodobého hlediska potřebujete peníze ze zaměstnání, ale z dlouhodobého pohledu přemýšlejte o tom, co vás baví natolik, že by to mohla být vaše práce. Co děláte ze srdce a s láskou se snáze přemění na peníze.

7/ Vystupte ze své zóny pohodlí a jistoty.

Lidé mají problémy s penězi, ale odmítají příležitosti kvůli různým důvodům…Když chcete peníze, naučte se říkat „ano“ – nikdy nevíte, co nebo kdo vás za nabízenou příležitostí čeká, aby jste se dostali přesně tam kam chcete…Buďte ochotní udělat něco navíc, něco nového a neznámého.

Ochota se namáhat, používat svou mysl, růst, učit se, mít odvahu vystoupit ze své zóny pohodlí, riskovat, měnit sebe a přijímat změnu.

To je tajemství prosperity. Tohle když začleníte do svého života, peněz budete mít dost nebo ještě více na vše, po čem toužíte.

Odpovězte si na otázky:

  • Jaké je moje „proč“ mít peníze?
  • Jaká jsou moje přesvědčení týkající se peněz?
  • Jakým způsobem denně rozšiřuji svou mysl?
  • Jaké příležitosti využívám k získání více peněz?

 „ Peníze se dají využít na dvě věci. Zaprvé na pohodlnější život – čím budete uvolněnější, tím budete kreativnější. A zadruhé peníze dávají možnost rozšířit vaši službu světu daleko za hranice vašeho života.“ – Bob Proctor

Autor: Pavla Heřmanovská | pátek 30.8.2013 11:48 | karma článku: 10,08 | přečteno: 534x
  • Další články autora

Pavla Heřmanovská

3+1 principy pro výchovu šťastných dětí

Zajímá vás , jak vychovat šťastné dítě? Chcete změnit chování vašich dětí? Nebo chcete, aby vás vaše dítě poslouchalo? Mám pro vás dobrou zprávu. Můžete změnit chování svých dětí úplně jednoduše.

9.11.2015 v 11:25 | Karma: 17,24 | Přečteno: 704x | Ostatní

Pavla Heřmanovská

Dělejte to, co vás baví! 3 tipy a 2 mýty…

Děláte v životě to, co vás opravdu baví? Děláte práci, která vás baví? Je pro vás vaše práce radostí a potěšením? Proč se ptám? Umožnit si dělat práci, která nás baví, je nejvyšší formou lásky k sobě.

5.11.2015 v 12:50 | Karma: 9,29 | Přečteno: 469x | Ostatní

Pavla Heřmanovská

Jak být v pohodě?Objevte protilátky na negativní emoce...

Emoce jsou součástí našich dní a určují, jak moc budeme v pohodě či naopak v nepohodě. Nepříjemné emoce – nuda, netrpělivost, nejistota, strach, neklid, úzkost, bolest, podrážděnost, vztek, frustrace, zklamání, deprese...jsou součástí našich dní. Nevyhnou se nikomu z nás. Avšak někteří lidé jsou více v pohodě, co dělají jinak?

9.4.2013 v 21:22 | Karma: 17,95 | Přečteno: 1302x | Ostatní

Pavla Heřmanovská

Vyzrajte navždy nad finančními problémy

Skutečnost je taková, že finanční situace většiny lidí by snesla nějaké zlepšení. Finanční problémy má téměř každý člověk. Když máte málo peněz , máte finanční problémy a když jich máte hodně, máte je také. Když jich máte málo, přemýšlíte jak jich získat víc a když jich máte hodně, přemýšlíte, co s nimi a jak je výhodně využít...

3.4.2013 v 19:00 | Karma: 13,67 | Přečteno: 709x | Ostatní

Pavla Heřmanovská

Namixujte si svůj šťastný a úspěšný rok

Konec světa nepřišel a další rok je už v plném proudu. Na každého z nás se opět valí přívaly negativních zpráv z médií. Je vůbec možné v tomto světě být šťastný a úspěšný? Odpověď zní - ano. Aby se tak stalo je ale potřeba chvíli média nesledovat a pár věcí si uvědomit.

7.1.2013 v 8:37 | Karma: 6,62 | Přečteno: 443x | Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Hasiči při pálení čarodějnic zasahovali u dvacítky požárů, často zbytečně

1. května 2024  9:14

Na mnoha místech Česka se během včerejšího posledního dubnového večera rozhořely ohně při tradičním...

VIDEO: V jižní Číně se propadla dálnice, o život přišlo nejméně 19 lidí

1. května 2024  9:09

Nejméně devatenáct lidí zahynulo při propadu části dálnice na jihu Číny. Informovala o tom místní...

Bitva o Kolumbijskou univerzitu. Policie udeřila na zabarikádované studenty

1. května 2024  7:08,  aktualizováno  8:32

Newyorská policie vyklidila v noci na středu budovu Kolumbijské univerzity, kde se před tím...

Úprava pravidel čištění odpadních vod v EU bude mít zřejmě vliv na cenu léků

1. května 2024  8:09

Na čištění městských odpadních vod by se od roku 2045 měly podílet největší znečišťovatelé, tedy...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 915x
Dobrý den! Pracuji jako konzultant a kouč osobního rozvoje, více na mém webu www.pavlahermanovska.cz

Seznam rubrik