Objevte tajemství nekonečného sebevědomí

Sebevědomíje nepostradatelná součást  vašeho života. K tomu, aby jste žili váš život naplno a smysluplně, je ho zapotřebí velké množství. V čem se skrývá jeho tajemství? Proč někteří lidé ho mají dostatek a někteří málo? Proč se někomu díky sebevědomí vše úspěšně daří a někdo je s pocity méněcennosti stále utopený v problémech a starostech?  Mám pro vás odpověď. Tajemství sebevědomí se skrývá v tom, čemu věříte. Vaševíraje klíčem k vašemu sebevědomí.

Nelekejte se! Víra neznamená, že musíte chodit do kostela nebo být členem nějaké náboženské organizace. Víra znamená, že důvěřujete nebo jste přesvědčeni o něčem, že je pravdivé. Zamyslete se. Něčemu věřit musíte. Když věříte tomu, že život je nespravedlivý, všichni jsou proti vám a nic se vám nedaří, je to také vaše víra. A ta z vašeho života vytvoří frustrující, nepříjemnou cestu a podpoří vaši méněcennost. Stačí jen vyměnit myšlenky v hlavě a vše může být jinak.

Aby jste si vybudovali zdravé a fungující sebevědomí, je potřeba, aby jste věřili těmto dvěma aspektům ve vašem životě:

1/ Věřte ve svůj neomezený potenciál - rozhodněte se, že vás nic neporazí

Věřte sami sobě! V každém z nás se skrývá neomezený potenciál. Každý člověk má v sobě, ve svém podvědomí, nekonečnou zásobu sil. Víra v tento fakt je dokáže uvolnit. Proto věřte, že máte schopnost dokázat cokoliv, máte dovednosti udělat cokoliv, co vás plní nadšením . Udělejte rozhodnutí, že si budete věřit a nic v životě vás nedokáže porazit. Je to vaše důležitá životní volba.

Sebedůvěra se dá vybudovat, časem rozvíjet a upevňovat. Jen málo lidí mělo uvědomělé rodiče, kteří jim budovali důvěru v sebe od dětství. Většina z nás, včetně těch nejúspěšnějších lidí, vyrůstala v prostředí s omezujícími a negativními názory a přesvědčeními. Teď v dospělosti je však potřeba převzít 100% zodpovědnost za svůj život, nechat minulost být a udělat jednoznačné rozhodnutí, že od teď po zbytek vašeho života budete bezvýhradně věřit , že můžete dělat cokoliv, kam  vás vaše srdce táhne. Soustřeďte se na to, co vám jde dobře, v čem jste lepší než ostatní a tyto silné stránky upevňujte. Ovládněte svůj pocit méněcennosti a stavějte pevné základy svého sebevědomí díky činnostem, ve kterých vynikáte.

2/ Věřte, že vesmír vás podporuje - cokoliv vás potká, je pro vaše dobro

Einstein jednou řekl: Nejdůležitější otázka, jakou si člověk může položit, zní takto: „ Je náš vesmír přátelský?“ Většina úspěšných lidí na ni odpovídá, že ano.

Věřte, že cokoliv vás potká, se děje  pro vaše dobro, i když to nejprve nemusí vypadat moc pozitivně. Uděláte významný krok ke svému vysokému sebevědomí. Vaše víra v přátelskost vesmíru vás podpoří ve vašich životních záměrech. Pomůže vám překonat všechny problémy a potíže. Určitě i vás již potkala v životě událost, která vypadala jako pohroma. S odstupem času jste však zjistili, že to bylo to nejlepší, co vás mohlo potkat. Proto vždy očekávejte, že vás svět podpoří a pokládejte si otázky: „ Jaký přínos se ukrývá v této situaci?“ Učte se věřit v dobro. Věřte, že překážky a problémy v životě jsou příležitosti k růstu, úspěchu a ke změně. Věřte, že vesmír je na vaší straně a chce vám pomoci, abyste vynikli.

Praktikujte pozitivní víru pravidelně, osvobodí vás od vašich slabostí a strachů a uvolní vaše skryté schopnosti. Věřte sobě, věřte vesmíru a každý den udělejte něco, co vás přiblíží k vašemu k naplněnému životu.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavla Heřmanovská | čtvrtek 24.5.2012 15:51 | karma článku: 10,67 | přečteno: 835x