Máte odvahu žít naplno?

Odvaha je potřebná téměř ke všemu. Budete-li si všímat, co se kolem vás děje, zjistíte, že potřebujete v podstatě odvahu ke všemu, co je velké, co je nadprůměrné. Potřebujete odvahu získat více peněz, více času , lepší vztahy a lepší zdraví. Odvahu usmívat se. Odvahu přijít s novým nápadem. Odvahu snít. Odvahu o něco požádat. Odvahu rozhodnout se. Odvahu žít svůj život naplno. Jde o to, že vždy když chcete něco víc, než momentálně máte, musíte opustit svoji zónu pohodlí a to vám může nahánět strach.  

Potřebujete odvahu zvítězit! Nad kým?

Sami nad sebou, nad svými obavami a strachy! Obavy a strachy si vytváříme sami ve své mysli. A také většina strachů je bezdůvodná. Bojíme se svých představ, že naše činy budou mít negativní důsledek. Bojíme se, že budeme nepochopeni,  že nás někdo odmítne, že zbankrotujeme nebo že uděláme chybu.

Fakt je, že každý máme svoje strachy. Každý člověk je má. Já jsem si myslela donedávna, že strach mám jen já a možná ještě pár lidí, ale začala jsem potkávat úspěšné lidi a zjistila jsem ,že i oni mají strach. Každý má v sobě nějaký strach. Ale  úspěšní lidé mají odvahu strach překonat. Mají odvahu chopit se příležitosti, začít jednat a jít do toho. Když se do něčeho pustíte, už vám nezbývá čas přemýšlet o vašich obavách, musíte jednat a dělat, co je potřeba. Strach zmizí. Já jsem měla strach řídit auto. Zmizel poté, co jsem začala pravidelně řídit. Také jsem měla strach mluvit před více lidmi. Tento strach také zmizel, jakmile jsem párkrát před lidmi skutečně promluvila. Dělala jsem to, z čeho jsem měla strach a strach zmizel.

Věci, kterých se bojíte, jsou většinou ty, které vás můžou osvobodit a poskytnout vám obrovský růst. Vnímejte svůj strach, ale nenechte si jím zabránit dělat to, co chcete nebo cítíte, že musíte udělat. Přešlapování na místě ve strachu vám bere energii a vysává vás. Proto je lepší jednat. Určitě existuje jistá míra rizika, ale ten kdo nikdy neriskoval, nic také nezískal. Vše po čem toužíte, se skrývá za zdí jménem strach. Věřte, že se vše vydaří a překonejte svůj strach. Mějte odvahu jednat! Váš život za trochu riskování stojí.

Jak se vypořádat se strachem?

Pozitivně prohlašujte to, čeho se bojíte. Například: Zvládám v pohodě další jízdu autem. Úspěšně zvládám další obchodní schůzku.

Udělejte to, čeho se bojíte. Bojíte se šéfa požádat o zvýšení platu? Zeptejte se ho!Bojíte se někomu zatelefonovat? Vytočte jeho číslo.

Zapisujte si, kdy jste překonali vaše strachy. Jsou to vaše úspěchy, ze kterých si budujete sebedůvěru a příště vás povzbudí k další odvážné akci.

 

Přeji Vám krásný den plný odvahy prožít ho naplno!

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavla Heřmanovská | úterý 5.6.2012 16:48 | karma článku: 10,87 | přečteno: 653x