Vrátila jsem se z nejdemokratičtější země světa

Nebudu jako Klement Gottwald říkat, že jsem se právě vrátila z Hradu. Budu říkat, že jsem se právě vrátila z nejdemokratičtější země světa. Vrátila jsem se z Norska.

Motto "Poklady dobývané zrádným jazykem jsou jen odvátý přelud těch, kdo vyhledávají smrt." (Přísloví Šalamounova, Druhá sbírka, 21.6)

Nebudu jako Klement Gottwald říkat, že jsem se právě vrátila z Hradu. Budu říkat, že jsem se právě vrátila z nejdemokratičtější země světa. Vrátila jsem se z Norska. Mohou se mnou jásat všichni ti, pro něž je svoboda potřebná natolik jako sklenka vody. Bohužel musím konstatovat, že ve stávající populaci najdeme takové našince, kterým demokracie nic neříká, jsou to vesměs lidé, kteří nejsou s to používat svůj vlastní rozum a činit svá vlastní rozhodnutí. Těmto lidem jednoduše vyhovuje, aby byli řízeni, a je už jedno, zda je ovládá někdo z našich politiků manipulátorů, či jim vyhovuje Moskva.

Cestuji dost a cestuji ráda. Na svých cestách potkávám Čechy. Nelze se v těchto setkáních vyhnout tématům politickým. K těm se dá zabruslit velmi snadno. Musím konstatovat, že nikdo z lidí, které na svých cestách potkávám, nesouzní se současnou politickou situací. Že se v čele vlády ocitl bývalý komunista, dle výroků soudů i spolupracovník StB, že na Pražském hradě usedl člověk, jenž horko těžko svou významnou roli zvládá. Hovořím o současném premiérovi země a prezidentu. Větší ostuda nás už snad ani potkat nemohla.

Musíme si zřejmě jako národ sáhnout na samotné dno. A tam se, domnívám, náš národ v současnosti ocitá. Prezident se rýsuje se svým zdravím tak špatně, že není schopen vykonávat svou náročnou funkci. Vidět Miloše Zemana v reálu se stává něčím nedostupným, jeho zahraniční návštěvy směrem na Západ se téměř nekonají, a když se konají, nemívají dobrou odezvu. Je až přespříliš patrné, že ve vyspělých demokraciích nemusí lidé spolknout to, co jsou někteří z nás s to spolknout..

Současná vláda. Už snad nemohlo být pro můj národ nic horšího. Premiérem se stal člověk, nad nímž visí celá řada otazníků. Bývalý komunista, zřejmě spolupracovník StB, tato neblahá historie se rozrůstá o další skutečnost. Že náš současný premiér zřejmě zneužil dotace EU na vybudování Čapího hnízda. 

Pamatuji dost. Vím, co se dělo za vlády soudruhů. Proto nemohu být zticha, když vidím, do jakého marasmu se naše země propadla. Že jsme se nezbavili komunistického jha. Všem slušným a demokraticky smýšlejícím občanům musí být jasné, že se stávající vládou a prezidentem se propadáme do hlubšího a hlubšího morálního bahna.

Proto je naprosto pochopitelné přijmout fakt, že se v naší zemi plánují demonstrace proti stávajícímu premiéru Andreji Babišovi a prezidentu Miloši Zemanovi, jinými slovy, čeho je moc, toho je příliš. Takové kroky je dle mého soudu dobré podpořit..Naše země to potřebuje víc než dost...

Autor: Helena Vlachová | pondělí 22.4.2019 16:40 | karma článku: 22,50 | přečteno: 2125x