Sexuální obtěžování

Všeho s mírou. Platí o všem v našem životě. O alkoholu, kouření, jídle, dalo by se toho napsat hodně, hovoříme-li o uměřenosti.

Motto "Pověz mi ty, kterého tolik miluji, kde budeš pást, kde necháš odpočívat stáda za poledne!" (Píseň písní 1 - 2, Nejistota, 1.1)

Začínám mít pocit, že čím více je společnost vyspělejší, tím více se objevují těžko pochopitelné názory, tím více se objevují anomálie. Za nimi se mohou schovávat frustrovaní jedinci s komplexy méněcennosti. Právě je podezírám z toho, že to jsou oni, kteří přicházejí s něčím, co se příčí přírodě.

Kritizujeme Araby, jak se chovají k ženám. Žena v arabském světě je v podstatě velkou nulou, na níž se nahlíží jako na nečistého člověka. Arabka téměř nic nesmí, jinak by mohla být vyobcována z farizejské společnosti způsobem, jenž hraničí s jakýmkoli lidstvím. Arabka nesmí podat muži ruku, musí nosit na hlavě šátek, nesmí se podívat na jiného muže, nesmí oslovit cizího muže, nesmí vstoupit do domu cizího muže, nesmí být sama ve společnosti jiného muže. Mám-li to celé shrnout, život arabské ženy se sestává ze samých zákazů. Vyspělé země se netají kritikou zemí arabských za to, že neuznávají postavení ženy ve společnosti.

Řeknete vyspělé země, ale i tady se dějí podivné věci. Vezměme USA. Tam před lety přišli s termínem sexuálního harašení a musím říci, že původcům tohoto termínu musí vskutku harašit na věži. Zatímco v arabských zemích je na tapetě žena, ve vyspělých zemích to začíná být muž. A čím dál víc. Muž aby se pomalu bál podívat na ženu, jinak by mohl být pranýřován ze sexuálního obtěžování. A to ani nemluvím, kdyby se odvážil dotknout se ženy. To by jej snad mohl čekat žalář.

Dostala se ke mně informace, že v Holandsku nesmí být obecenstvo oslovováno "Dámy a pánové", že prý ne všechny ženy se musí cítit býti ženou. A jak by si takové přály být oslovovány, "Vážené obojetnice či hermafroditky?"

Kam se to lidská společnost propadá? Mně to celé připadá, že je lidstvo natolik znuděné, že už neví coby. Proč se má ustupovat lidem, kteří to jaksi nemají v hlavě v pořádku? Proč se má ustupovat něčemu, co je proti přírodě? Tak dlouho si bude lidstvo koledovat, až mu to nakonec příroda natře. A vše začne znovu, aby se zapomnělo na stupidity v podobě sexuálního harašení. Budeme doufat (a to velmi), že nic takového k nám nepřiletí z Bruselu. Jak všichni víme, tam jsou na blbosti machři...

Autor: Helena Vlachová | neděle 19.11.2017 7:40 | karma článku: 37,86 | přečteno: 1458x