Postrádáme německou důkladnost

Těžko se budeme moci kdy vyrovnat sousednímu Německu. Postrádáme jeho důkladnost. Když je něco neuspořádané, chaotické, postrádající logiku, říkáme, že je to španělská vesnice

Motto "Chudého nemá rád ani jeho druh, kdežto mnoho je těch, kdo milují bohatého." (Přsloví Šalamounova, Druhá sbírka, 14.20)

Když něčemu nerozumíme, když se nám něco zdá těžko pochopitelné, když je něco chaotické a postrádá logiku, říkáme, že je to španělská vesnice. Němci mají podobné přirovnání. Říkají, že je to pro ně česká vesnice. A mají pravdu. Jsme svým chováním českou vesnicí, v níž je nepořádek, chaos, pravidla platí jen pro někoho a nám se podle toho vede.

Komunismus a fašismus jsou zrůdné ideologie, mající mnoho společného.Jsou založeny na propagandě, porušují lidská práva a svobodu, likvidují ty, kteří stojí proti nim. Fašisté zavraždili spoustu lidí, totéž prováděli komunisté, ti rovněž zabíjeli a vraždili nebo se podíleli na likvidaci nepohodlných lidí i jinak. Za vlády fašistů i komunistů v zemích vládl teror a strach, na tom stavěli své konání. Likvidovali nejen lidi, ale také kradli, zabavovali majetky..

V Německu po druhé světové válce trvalo takových dvacet pět let, než se země oprostila od fašistů, od jejich přisluhovačů. Jednalo se o dlouhodobý proces, jenž se v konečném výsledku vyplatil. Země se vyčistila od plevelu, jakým fašismus byl. U nás se nic takového po Listopadu 89 nestalo. Měli jsme zemi zamořenou komunisty, jejich pomocníky, agenty StB, ale neporadili jsme si s nimi. Naše země byla jimi zaplevelena před Listopadem 89 a zůstala ve stejném stavu i v nové době. A nám se to stále vrací. Bude to již dvacet osm let od listopadových dnů 89 a máme je tu stále. Ty, kteří rychle převlékli své kabáty, nakradli si majetky ve velkém a mnozí z nich nám tu teď tvoří "elitu".

Jsem opravdu znechucená tím, co vidím na naší politické scéně. Ale patří nám to. Kdybychom bývali byli důslední jako Němci a vypořádali se s komunisty, agenty StB, jejich přisluhovači, byla by naše země čistá, bez plevelu a to by se samozřejmě odrazilo i na kvalitě předních politiků. Ale takhle? Je to strašné a dá se říci, že to nikdy neskončí...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Helena Vlachová | středa 11.10.2017 6:07 | karma článku: 21,51 | přečteno: 833x