Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Neseznamka

Eliška Horká se jen tak ničeho nezalekne. A proto zkusila internetovou seznamku. Manžel od ní odešel a ona zůstala po rozvodu s dětmi sama.

Motto "Úmysly se zajišťují poradou, boj veď s rozvahou." (Přísloví Šalamounova, Druhá sbírka, 20.18)

Na Elišku Horkou jen tak někdo nemá. Dostalo se jí od rodičů hodně lásky, naučili ji, jak se má bránit. A ono se jí to v životě vyplácí. Avšak nenaučili ji, jak se vyrovnat s tím, když si váš manžel najde někoho jiného. A to se stalo Elišce. Máma od dvou malých školáků a zůstala sama. Muž přelétl do jiného klína.

Nejprve v sobě Eliška trávila smutek z rozchodu. Zařekla se, že už žádného muže nechce. Ale znáte to. Rány obrousí čas a člověk pomalu zapomene na bolest z rozchodu. A to potkalo i naši milou Elišku. Srdce se zahojilo a ona si uvědomila, že je jí zima. Hlavně večer. Přes den jí dávaly zabrat děti, ale jakmile šla spát, chyběla ji mužova náruč.

Bydlíte-li v malém městě, moc možností na seznámení nemáte. Lidé jsou většinou zadaní a nikdo volný není k mání. A tak Eliška zkusila novodobou formu seznamování. Zprvu byla zděšena, neb měla pocit, že jí odepisují jen muži, trpící rozličnými deviacemi. No řekněte, je to normální, aby vám potenciální partner poslal fotku, na níž má vibrátor v zadku? I to se Elišce stalo, že si řekla, že raději ne. Že internetovou seznamku vymaže.

Jenže ve chvíli, kdy měla internetových partnerů plné zuby, dostala velmi hezký email. Od jakéhosi Aleše Pokorného. Zprvu si jen psali. Každý den přistál v její emailové schránce krásný dopis. A psaní je sbližovalo. Od psaní přešli k první schůzce a ta se také povedla. Začali spolu chodit do kina, na večeře, Aleš ji vzal představit svým rodičům, vše fungovalo přímo zázračně. A tak mu nakonec Eliška nabídla, aby šel bydlet k ní. Do domu, v němž žije se svými rodiči. 

Děti byly z Aleše nadšené. Oběma koupil nový psací stůl, hrál si s nimi, chodili spolu do kina. Úplná idylka, Eliška jen zářila. Ale pak se u Aleše ozvaly zdravotní problémy s páteří. Musel zůstat doma na nemocenské, bral uklidňující léky. Eliška tuto novinku přijala jako milující partnerka. Chodila do práce, Aleš byl doma, a aby se nějakým způsobem podílel na chodu domácnosti, nabídl se, že bude vařit, prát a žehlit. Když se Eliška vracela domů z práce, všimla si, že se Aleš začíná chovat jinak, než byla zvyklá. Nechtěl, aby chodila pryč, třeba jen k rodičům, zamykal dveře a říkal jí, že ji nikam nepustí. Zprvu to brala jako legraci, ale když Alešovy příkazy nabývaly na intenzitě, navrhla mu, aby se odstěhoval. To už také věděla, že prášky zapíjí vodkou. Její milý se však odstěhovat nechtěl, proto zavolala jeho rodičům a požádala je, aby si jej odvezli. A oni tak učinili.

Když se Aleš odstěhoval, nesmírně se jí ulevilo. Ale bohužel jen na krátkou dobu. Pak začaly jeho telefonáty, jezdil k jejímu domu a tam na ni zvonil, případně ji sledoval, když někam šla. Neměla z něj strach, ale bylo jí to nepříjemné. Atakoval ji emaily, v níž jí vyčíslil, kolik žádá peněz za to, že doma vařil, pral a žehlil. Ona na tyto emaily neodpovídala. Pak přijel opět s tím, že si jede pro psací stoly, které koupil dětem. Stoly si odvezl, ale i tak Alešovo pronásledování neustalo.

Když Aleš neuspěl u Eliščina domu, přesunul své aktivity do její práce. Neustále do firmy telefonoval, psal jí emaily, napsal i jejím nadřízeným a ve svých emailech ji označil za zlodějku. Naštěstí toto mladá žena unesla a její kolegové ji chránili. Když na ni Aleš čekal, až skončí v práci, její kolegové ji doprovázeli. Nakonec mu jeden z nich řekl, že jestli nepřestane s obtěžováním, bude se vše řešit úplně jinak. Kolega dělal dříve bojové umění, a umí si tak s některými lidmi poradit.  A to zřejmě pomohlo.

Eliška se nakonec stalkera zbavila a vše přežila, aniž by ji to poznamenalo. Díky své silné osobnosti, je typem ženy, která se jen tak něčeho a někoho nezalekne. Naopak. Když proti ní někdo vystartuje a začíná jí vyhrožovat, ona na to odpoví stejně. Vyvolá to v ní pocit agresivity a pro ránu nejde daleko. Aleše sice fyzicky nenapadla, nicméně se jeho výhrůžek nezalekla. Ženy bázlivé by však mohly skončit jinak. 

Internetová seznamka ano či ne? Je na každém, jakou formu seznámení si zvolí, ale tradiční seznámení v přirozené situaci nemá konkurenci. Snad na to lidé časem přijdou a přestanou se svými aktivitami u počítače. Virtuální realita je jen virtuální realita, ale skutečný svět je mnohem krásnější.

Autor: Helena Vlachová | pátek 28.10.2016 7:12 | karma článku: 17,72 | přečteno: 760x
  • Další články autora

Helena Vlachová

Vánoce na Zanzibaru

V dnešním blogu bych chtěla napsat o tom, jaké to je, když se rozhodnete strávit dovolenou na Zanzibaru. Hned v úvodu chci předeslat, že se tento ostrov do člověka zapíše nezapomenutelným, mocným dojmem.

5.1.2024 v 14:06 | Karma: 17,80 | Přečteno: 594x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Cesta do Afriky přes Bratislavu

Letět na Vánoce na Zanzibar, takové nabídce CK nelze přece odolat. Nač se lopotit se smažením kapra, sháněním dárků pod stromeček, když se dá jednoduše zmizet po francouzsku a ocitnout se v opravdové exotice.

3.1.2024 v 7:11 | Karma: 16,23 | Přečteno: 658x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

O situaci v českém školství

I když jsem nikdy nesouzněla s komunisty, jedno jim upřít nelze. Pomineme-li jejich ideologii, bez níž se socialistické školství nesmělo obejít, úroveň školství byla tak vysoká, že se k nám jezdili inspirovat ze západních zemí.

2.12.2023 v 15:29 | Karma: 24,38 | Přečteno: 939x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

O zkušenosti s rumunskými Romkami v Oslu

Když jsem nedávno navštívila svého syna v Norsku, stalo se mi toto. Jednoho dne jsem vyrazila na procházku a narazila jsem tam na skupinku mladých žen.

31.8.2023 v 17:45 | Karma: 39,60 | Přečteno: 2476x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Muži pod palbou

Myslím si, že být mužem v dnešním světě není nic záviděníhodného. Současná doba odmítá tradiční mužskou roli, již se snaží dle mého soudu převzít některé zamindrákované ženy, z čehož plyne, že se svět zbláznil.

29.8.2023 v 15:42 | Karma: 23,20 | Přečteno: 715x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

  • Počet článků 1263
  • Celková karma 21,51
  • Průměrná čtenost 1112x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik