Milujete-li sex

Milujete-li sex, milujete své tělo, umíte mu dělat dobře a ono vás pak poslouchá. Prožívat slast, jež se rovná poloviční smrti, je velkým kořením života.

Motto "Hlas mého milého! Hle, právě přichází, hory přeskakuje, přenáší se přes pahorky." (Píseň písní, 1 - 2, Láska je jaro, 2.8)

Milujete-li sex, milujete své tělo, umíte mu dělat dobře, ono vás pak poslouchá a nemá čas churavět. Uvolněná tenze navodí pocit velkého uvolnění, což se pozitivně projevuje na našem zdraví. Prožívat slast, jež se rovná poloviční smrti, je velkým kořením života. Sex není limitován věkem, to si může člověk myslet, když je mladý. Může si myslet, že s přicházejícími roky by se mělo přestat se sexuálními hrátkami. Možná se jedná o většinový názor, za nějž se mnozí lidé rádi skrývají, ale neznamená to, že by musel být pravdou. Přibývající roky neznamenají vůbec nic v oblasti sexuální. Lidé mohou chodit k temným Bohům, jak výstižně označuje milování William Styron, známý americký autor. Proslavil se hlavně svým románem Sophiina volba.

Mužova náruč. Ženě přináší mnoho. Spočívat v mužově náruči je nejen o mužově vůni, mužově teple, je o pocitu bezpečí. Toto spočinutí se rovněž podílí na produkci hormonu oxytocinu, jenž má svůj význam pro tvorbu mléka. Ale nemusí se vždy jednat o jeho produkci. Oxytocin je tvůrcem zklidněné mysli, uvědomění si, jak je příjemné ležet v blízkosti mužova těla.

Můj tatínek přirovnává ženy, které nesexují rády, k vyschlým špuntovkám. Myslím si, že toto označení je velmi trefné. Ženě, jež opomněla vnímat své tělo, jež nežije intimním životem, se nedostává šťávy. Mužovy vody živé, bez níž by život nebyl životem. Taková žena je bez šarmu, protože jistá dávka živočišnosti k životu patří. Žena by se měla naučit vnímat své tělo pohledem obdivujícího muže, ne okem kritického lékaře - dietologa. Vnímá-li své tělo jako výzvu, výzvu pro muže, může si být jistá, že muž přehlédne nějaké to kilo navíc. Přijímat své tělo jako potěšení, o tom sex je. A také o pokušení okusit něco nového.

Bez komunikace se náš život neobejde. Platí o všech sférách života. V sexu má bezesporu své neodmyslitelné místo. Jakýkoli ostych musí jít stranou, když si muž a žena sdělují své sexuální představy. Nic není zakázané, jestliže to vyhovuje oběma. Snad nejvýstižněji se o sexuálních aktivitách vyjádřil Elton John "Věřím, že lidé mají právo vyzkoušet si všechny sexuální praktiky, na které mají chuť. Snad jenom kozy by z toho měli vynechat". V jednom ze svých blogů jsem už jeho slova citovala, opět se k nim vracím, protože jsou výstižná...

Autor: Helena Vlachová | sobota 24.8.2019 11:10 | karma článku: 43,66 | přečteno: 19166x